GamingPC&ConsolesȘtiri IT

Epic Games Store nu va mai avea exclusivități dacă Steam va percepe o taxă mai mică

Exclusivitățile de pe Epic Games Store nu sunt tocmai cele mai adorate lucruri de pe internet din acest moment, dar există un mod prin care acestea vor înceta.

Tim Sweeney, fondator și președinte al Epic Games, a declarat pe Twitter că va înceta prompt achiziția de exclusivități noi și își va pune până și propriile jocuri pe Steam, în cazul în care Valve va schimba taxa pe care o percepe. În acest moment, 30% din venitul generat de un joc pe Steam este preluat de către Valve. În cazul în care jocul trece de 10 milioane de dolari, procentul scade la 25%. Dacă jocul vinde, direct sau prin DLC/micro-tranzacții, 50 de milioane de dolari, atunci taxa percepută de Valve scade la 20%.

Aceasta este totuși cu mult mai mult față de ce percepe în acest moment Epic Games Store, de numai 12%. În cazul în care Valve va adopta aceeași taxă, indiferent de vânzările unui joc, și nu va găsi alte moduri de a limita jocurile sau de a percepe vreo taxă adițională, atunci exclusivitățile vor înceta.

Printre „limitările și taxele adiționale” pomenite de către Sweeney se numără abilitatea de a folosi orice sistem de conectivitate online, ne-taxarea venitului generat pe alte platforme, sau abilitatea de a păstra conținut cumpărat de o platformă pentru un joc pe o variantă a sa de pe o altă platformă.

Industria dă semene că încearcă să se îndrepte oricum în direcția parității pentru jocuri lansate pe platforme multiple, până și Sony acceptând ideea că poate n-ar strica să lași oamenii să joace la un loc. De obicei, Valve nu prea răspunde la provocări de acest gen, dar Epic Games Store a fost până acum un caz de excepție, cu o săptămână înainte anunțării sale fiind implementat noul sistem de taxare folosit de Steam. Evident, cineva de la Valve a crezut că era o idee bună să meargă într-o direcție mai competitivă în ceea ce privește taxarea, așa că intenția există. Va trebui să așteptăm acum să vedem dacă va putea merge până la capăt.

[Engadget]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button