GamingPC&ConsolesTECH

Epic lansează Online Services

Ca un fel de Steamworks, dar peste tot

Cu ceva timp în urmă, dacă doreai să faci un joc de PC care să aibă multiplayer on-line, servere și toate cele, aveai trei opțiuni. Fie munceai din greu și cheltuiai o grămadă pentru a face propriul sistem, cu riscul să crape totul în mii de feluri. Fie apelai la Steamworks și rămâneai cu jocul pe Steam. Fie apelai la Games for Windows Life și trei ani mai târziu făceai un remake ce folosea Steamworks, sau măcar care scotea GFWL.

Eh, vremurile s-au schimbat. GOG oferă propriile servicii on-line între timp, iar acum își aruncă și Epic jobenul în ring.

Epic Online services este un sistem ce permite lucruri precum machmaking, conexiuni-peer-to peer, locuri care nu prea sună a fi servere dedicate, achievements, clasamente, salvări în cloud și multe altele. În esență ce oferă și Steamworks, dar cu o mică diferență. Funcționează peste tot și oferă cross-play.

Serviciul celor de la Epic va funcționa pe Windows, pe Linux, pe Mac, pe Steam, pe Xbox, ep Playstation, pe Switch, pe Unity, pe Unreal Engine, pe Lumberyard (CryEngine cu șanse să nu dispară), pe cam orice în afară de HaikuOS, DOS 6.22, ArcaOS, iOS și Android. Deși, în cazul ultimelor două se lucrează în mod activ la integrarea serviciului.

Tot tacâmul este gratuit pentru oricine vrea să îl integreze în joc.

[Epic Games]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button