GamingMobilePC&Consoles

Epic Games valorează acum în jur de 8 miliarde de dolari

Epic Games o duce foarte, foarte bine în ultima vreme. Cât de bine vă întrebați? Păi, doar varianta de mobil a lui Fortnite cam generează în jur de 2 milioane de dolari pe zi. Mai mult de atât, întreaga companie pare să valoreze acum câteva miliarde de dolari.

Cât exact? Asta depinde de cine face estimarea. Conform analizelor făcute de diverse entități din lumea finanțelor, Epic Game valorează acum între 5 și 8 miliarde de dolari. O sumă considerabilă, având în vedere că înainte de modul gratuit de Battle Royale al lui Fortnite, studioul valora mult mai puțin. În 2012 valoarea sa estimată era de 825 de milioane de dolari.

Desigur, merită menționat că la acea estimare studioul încă nu lansaseră motorul Unreal 4, care i-a oferit un spor al profitabilității, dar unul cam neglijabil pe lângă Fortnite. Merită luat în considerare că Fortnite a fost anunțat în 2011, și a petrecut o mare bucată din timp într-o stare de incertitudine. Ba era anulat, ba era pus pe butuci, ba încă mai era în dezvoltare. Studioul mai pierdea din oamenii săi de bază,  lucra la un MOBA în speranța de-a obține ceva succes, și încerca să recapete încrederea fanilor săi de altă dată cu o variantă nouă și gratuit a lui Unreal Tournament. Apoi a fost adăugat modul Battle Royale în Fortnite, iar în nici un an compania a ajuns să valoreze foarte, foarte mulți bani și să fie extrem de profitabilă.

Mai merită menționat că, spre deosebire de alte companii, Epic Games n-a abordat o strategie de „ia banii și fugi”. În schimb a decis să împartă bogăția și să își scadă cota parte din tranzacțiile efectuate pe UE4 Marketplace și să organizeze un turneu masiv de Fortnite.

[GamesIndustry]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button