GamingPC&ConsolesTech&IT

Epic Games va fi dat în judecată din cauza dansurilor din Fortnite

De ceva vreme tot există ceva discuție în industria muzicală din SUA despre modul în care comercializează Epic Games anumite mișcări de dans în Fortntie.

Discuția pare că va evolua la acțiune în tribunal, deoarece rapper-ul 2 Milly și-a exprimat intenția de a da în judecată Epic Games din cauza folosirii unei mișcări de dans creată de el, fără voia sa. Nu este tocmai o acuzație fără bază, mișcarea respectivă, „Milly Rock”, îi poartă numele și era destul de cunoscută înainte de integrarea sa în joc. Iar în Fortnite nici măcar nu este prezentă cu numele său original.

Artistul nu pare să ia această acțiune doar pentru că ar vrea bani de al Epic Games, ci mai mult pentru a-și proteja creația, care a început să fie separată de creatorul său și identificată exclusiv cu Fortnite. În cadrul legilor de copyright curente din SUA, o mișcare individuală de dans nu poate fi înregistrată sau protejată, ci doar o coregrafie complexă.

Este posibil ca prin acest proces să se încerce începerea demersului de schimbarea legislației pentru a include mișcări de dans individuale, caz în care vor fi ceva repercusiuni însemnate la modul în care acestea sunt integrate în jocuri sau în forme de media în general.

Epic Games încă n-a emis un răspuns oficial.

[Game Informer]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button