Gaming

Epic Games Store – Un bug ciudat creste temperaturile procesoarelor

Daca petreci mult timp pe Epic Games Store in perioada asta, atunci exista sanse ca temperatura procesorului sa fi sarit putin in aer. Problema in cauza apare atunci cand launcher-ul este lasat deschis, dar o solutie temporara si-a facut deja aparitia.

Epic a lansat un patch care va stabiliza comportamentul platformei. Cu toate acestea, hotfix-ul nu este unul permanent, ceea ce inseamna ca utilizatorii ar putea intampina cresteri ale temperaturii CPU chiar si dupa actualizarea launcher-ului.

Bug-ul a fost depistat de un utilizator reddit cu al sau procesor AMD Ryzen 7 5800X. Launcher-ul a solicitat destul de mult CPU-ul, sarind de la 37 la 50 de grade Celsius. Cazul nu este unul izolat, caci thread-ul postarii de pe reddit a atras si alte persoane cu probleme similare. De exemplu, un alt utilizator a avut parte de o temperatura a procesorului de 64 de grade Celsius cu Epic Games Store lasat in fundal si cu YouTube-ul ruland. Odata inchis launcher-ul, temperatura a scazut pana la 20 de grade Celsius.

Cei de la HotHardware  au verificat aspectul cu ajutorul unei platforme alcatuita dintr-un procesor Ryzen 9 5950X si o placa video Nvidia GeForce RTX 3080. Rezultatele confirma comportamentul neobisnuit al Epic Games Store, care utilizeaza o buna parte din resursele CPU.

Reprezentantii Epic sunt constienti de bug si lanseaza un hotfix important. Din pacate, acesta nu este o solutie permanenta, iar partea surprinzatoare este ca au aparut cazuri in care alte platforme de jocuri sufera de probleme similare, printre care si Steam si GOG. Trebuie mentionat insa ca datele inregistrate fac abstractie de resursele utilizate in momentul in care aplicatia este pornita pentru prima oara.

 

 

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button