GamingPC&ConsolesȘtiri IT

Epic Games Store anunță cifre, schimbări și mai multe jocuri gratuite

Vor continua ofertele și în 2020

Epic Games Store nu va înceta prea curând să ofere jocuri gratuite, dimpotrivă, acest obicei va continua pe tot parcursul anului, conform unei declarații din partea studioului.

Această declarație a fost acompaniată de o varietate de informații despre magazin, pe care le puteți vedea în graficul de mai jos, plus câteva alte noutăți. Spre exemplu, magazinul a primit recenzii. Nu recenzii generate de public, acestea sunt pe drum, și nici recenzii de Metacritic, fiindcă alea tind să fie tabulate în mod incorect. În schimb, Epic se folosește de Open Critic.

Cei curioși să afle câte ceva despre finanțele magazinului au parte de un afiș ce detaliază situația curentă. EGS are în acest moment în jur de 108 milioane de utilizatori, ce au cheltuit în jur de 680 de milioane de dolari la magazin. Suma nu este tocmai grozavă în contextul numărului de clienți, dar majoritatea foarte probabil sunt acolo pentru jocurile gratuite.

Acum mai vine și partea confuză. Graficul menționează că 251 de milioane au fost cheltuite pe jocuri „third party”, ceea ce ar însemna că numărul inițial de 680 de milioane ar trebui să includă și titlurile celor de la Epic, ceva ce pare parte foarte puțin, având în vedere cât de popular este Fortnite. Desigur, jocul mai este disponibil și pe fiecare altă platformă de sub soare, așa că poate varianta de PC nu mai generează miliarde pe an ca „în tinerețe”. Dar, în total, Fortnite tot a generat aproape 1.8 miliarde în profit anul trecut.

Mai trebuie subliniat că este vorba de venit, de suma brută generată de magazin, nu de profit. Epic nu a dezvăluit detalii despre costurile necesare întreținerii magazinului și finanțării jocurilor exclusive de pe platformă, dar din vânzarea efectivă a jocurilor „third party” nu generează chiar atât de mult în acest moment.

Totuși, acest grafic este predominant menit să dea încredere dezvoltatorilor că se pot câștiga bani pe magazin, chiar și fără finanțarea adițională primită de la Epic.

[GameDaily]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Back to top button