GamingPC&ConsolesRSS PaginaDeMediaTech&IT

Epic Games se apucă de publicat jocuri

Cu oferte destul de bune

Când Epic a lansat propriul magazin cu jocuri exclusive, o parte din public a spus ceva ce sună cam așa: „Dacă vor jocuri exclusive, de ce nu le fac ei de la zero?”. Eh, Epic pare să îi fi ascultat, pentru că asta face.

Compania anunță că a început să finanțeze jocuri ce vor fi publicate pe platforme multiple (adică, PC, console, etc, nu alte magazine). Inițiativa sa are deja trei clienți, studiourile: Remedy, Playdead și gen Design. Dintre acestea, Remedy lucrează alături de Epic nu pentru un titlu, ci pentru două jocuri întregi.

La fel ca magazinul de jocuri al celor de al Epic, și acordurile de publicare pe care le-au făcut sunt gândite să ofere avantaje numeroase studiourilor. Epic va acoperi tot costul dezvoltării, toate salariile, tot marketingul, toată componenta de testare și toată localizarea. Apoi, după ce jocul este lansat, Epic va lua 100% din venit până ce își va acoperi cheltuielile. După ce costul de producție este acoperit, va împărți banii în raport 50-50 cu producătorul pentru tot restul timpului.

Această ofertă este una destul de bună după standardele industriei. În mod normal, producătorul în sine trebuie să finanțeze o parte din producție, iar adesea trebuie să mulțumească cu mult mai puțin din venitul generat de vânzări, chiar și un sfert.

Nu au fost anunțate jocurile efective la care lucrează aceste studiouri, dar poate cu ocazia asta vom vedea un Alan Wake 2. Un Alan Wake 2 ce va rămâne proprietatea celor de la Remedy, pentru că Epic nu preia drepturile pentru aceste jocuri. Toate drepturile rămân ale dezvoltatorilor, ceva ce nu prea se întâmplă în industria jocurilor.

Faptul ca termenii au fost anunțați public, nu sunt ceva ce vezi pe spatele unui contract, după un NDA, scris cu font de dimensiune 6, este un semnal foarte clar pentru industrie că poate a venit vremea schimbării.

[PC Gamer]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button