GamingPC&ConsolesTech&IT

Epic Games își plătește mai bine creatorii din Unreal Marketplace

Epic Games, producătorul lui Unreal Engine, a anunțat recent că va crește rata plătită creatorilor care produc și vând artă reutilizabilă, sunet, motoare, animații și efecte altor dezvoltatori de pe piața Unreal Marketplace a companiei. Creșterea, de la 70% din prețul de vânzare la o nouă rată de salarizare de 88%, se va aplica, de asemenea, retroactiv, cu plăți suplimentare plătite pentru toate vânzările de la lansarea Unreal Marketplace în 2014.

Mișcarea pare să fie destinată să atragă mai multă atenție asupra Unreal Marketplace și să îndepărteze concurența, cum ar fi Unity Asset Store, Game Dev Market, TurboSquid și altele care oferă creatorilor un standard de 70% (sau mai puțin). Platformele majore de jocuri precum Steam, iTunes App Store și toți cei trei producători de console importante oferă de asemenea dezvoltatorilor 70% din veniturile obținute din vânzările de jocuri.

Epic afirmă că numărul vânzătorilor de pe Unreal Marketplace a crescut cu 30% în prima jumătate a anului 2018, reprezentând acum 1.500 de creatori și peste 5.000 de „produse create”. Dar este în continuare mai mic decât Unity Asset Store, care s-a lansat în 2010 și a crescut până la 36.000 de active începând cu anul trecut și peste 3.600 de creatori în 2014. Și în timp ce Epic spune că 8 milioane de active au fost descărcate de pe Unreal Marketplace din 2014, Unity declară că a generat 7,2 milioane de descărcări de active pe an începând cu 2014.

Tim Sweeney, CEO-ul și fondatorul Epic Games, a spus într-o declarație:

Datorită dezvoltării Marketplace și a succesului lui Fortnite, Epic tranziționează acum un volum imens de comerț digital. Rezultatele ne permit să trecem economiile prin comunitatea Unreal Engine Marketplace, realizând de asemenea un profit sănătos pentru Epic.

Creșterea veniturilor pentru creatori vine la câteva luni după ce Epic a lansat public activele pentru „action-MOBA-ul” defunct Paragon, pentru a fi utilizate gratuit prin intermediul lui Marketplace. Aceste active au fost descărcate de peste un milion de ori, spune Epic, reprezentând o valoare de 300 de miliarde de dolari, după estimarea companiei.

Produse din Unreal Marketplace au apărut în jocuri populare, printre care PlayerUnknown’s Battlegrounds și ARK: Survival Evolved.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button