GamingPC&ConsolesȘtiri IT

Epic Games are probleme cu patch-ul pentru Meltdown

Am pomenit săptămâna trecută că ar fi destul de mici șansele ca jocurile voastre să fie afectate în mod negativ la capitolul de performanță de update-ul menit să repare problemele de securitate regăsite în procesoarele Intel.

Și chiar dacă pe voi, local, nu are să vă influențeze prea mult soluție pentru Meltdown, jocurile on-line se pare că au de suferit. Epic Games a publicat recent un grafic în care arată ce s-a întâmplat cu unul din serviciile de cloud computing folosit de studiou pentru a găzdui serverele lui Fortnite după update-ul cu pricina.

După aplicarea update-ului (linia verde) utilizarea ”procesorului” aproape că s-a triplat, deoarece sarcinile care trebuiesc efectuate de server sunt acum efectuate într-un mod mai ineficient ca până acum. Nu pot fi executate la fel de rapid ca înainte pentru că funcțiile speculative de predicție au fost dezactivate de update, pentru securitate. Așa că atunci când Fortnite va avea activitate ceva mai multă, Epic Games nu se poate baza pe ideea că avea multe resurse la dispoziție pe care le poate folosi acum. Compania discută cu partenerii săi pentru a vedea cum poate să se asigure că serverele un vor fi suprasolicitate, dar probabil fără să fie nevoiți să cumpere capacitate mai multă. La urma urmei, consumul lor practic nu a crescut, dar performanța serviciului a scăzut.

Și de asta Epyc are un viitor asigurat în centrele de date.

[Epic Games]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button