GamingRSS PaginaDeMedia

Epic refuză în continuare să introducă Fortnite pe Xbox Game Cloud din cauza rivalității

Xbox Game Cloud continuă să ia amploare, dar Epic nu vrea ca  Fortnite să se alăture acestei cauze a popularizării serviciului xCloud. De fapt, Epic încearcă dinadins să țină Fortnite departe de Microsoft. În cadrul unei depoziții privind conflictul dintre Apple și Epic, vicepreședintele celui din urmă, Joe Kreiner, menționează că studioul vede planul Xbox Game Cloud al celor de la Microsoft ca fiind un competitor direct care rivalizează cu eforturile depuse de Epic pentru PC.

Xbox Game Cloud versus NVIDIA GeForce NOW

Este interesant de observat și faptul că titlul este disponibil pe GeForce NOW de la NVIDIA, la fel cum este posibil ca utilizatorii să se joace titluri exclusive Epic. Diferența majoră dintre GeForce NOW și Xbox Game Cloud este că cel dintâi funcționează atâta vreme cât ai un joc deja achiziționat pe respectiva platformă, iar dezvoltatorii au fost de acord ca toate profiturile obținute de pe urma microtranzacțiilor în Fortnite să revină exclusiv Epic. Cu xCloud, lucrurile stau altfel. Toate tranzacțiile trec prin Microsoft, chiar dacă Fortnite, aici de față. este free-to-play, iar Epic nu vrea ca jocurile sale să aducă profit altora.

Epic ține cu dinții de microtranzacțiile din Fortnite

De fapt, aceste aspecte sunt chiar cauza audierilor în conflictul cu Apple. Compania vreaa ca magazinul Apple să le dea libertatea dezvoltatorilor de a-și imprementa propriile sisteme de plată și/sau microtranzacții. Studioul colaborează cu NVIDIA pentru a-și integra jocurile din catalog pe GeForce NOW. La fel ca în cazul titlului battle-royale, orice achiziție in-game sau in-app aduce profitul în buzunarul studioului. După cum știți, GFN este singurul mod prin care utilizatorii iOS se pot juca Fortnite, iar Epic Games nu vrea ca Xbox Game Cloud să pună mâna pe cea mai mare sursă de profit a companiei.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button