GamingPC&ConsolesȘtiri IT

Epic acordă subvenții în valoare de 100 milioane de dolari dezvoltatorilor de jocuri

Ca parte a prezentării sale la Game Developers Conference, Epic Games a anunțat un program de subvenții masive, acest lucru fiind posibil datorită popularității Fortnite. Programul Epic MegaGrants va acorda acțiuni de 100 de milioane de dolari pe parcursul a cinci ani dezvoltatorilor de jocuri, educatorilor și altor profesioniști aspiranți care utilizează Unreal Engine și uneltele open source.

Aceasta este următoarea etapă a programului de subvenții al celor de la Epic, care a început în 2015 cu un fond de 5 milioane de dolari. Această finanțare s-a extins semnificativ, ceea ce Epic datorează „succesului incredibil al lui Fortnite„.

Granturile vor fi acordate variind de la 5.000 dolari la 500.000 dolari. Cei care primesc subvenții vor avea în continuare propria proprietate intelectuală și li se va permite să le publice. Epic afirmă că aceste subvenții nu vin cu nicio obligativitate la pachet, ceea ce înseamnă că nu trebuie să semnați niciun fel de aranjament de exclusivitate pentru a le primi. Nu există un termen stabil pentru cererile de finanțare.

În mod specific, Epic caută beneficiari de granturi în cinci categorii: dezvoltatori de jocuri, mass-media și divertisment, întreprinderi, educație și instrumente și dezvoltare open-source. Fiecare aplicație trebuie să se concentreze asupra modului în care intenționați să utilizați Unreal Engine 4 în munca voastră, în curriculum sau în cercetare. Puteți verifica site-ul oficial pentru mai multe detalii.

Tim Sweeney, directorul executiv al Epic, a declarat:

La Epic reușim când dezvoltatorii reușesc. Cu Epic MegaGrants reinvestim în toate domeniile comunității de dezvoltare a Unreal Engine și, de asemenea, ne angajăm să accelerăm conținutul, instrumentele și cunoștințele open source.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button