GamingPC&ConsolesTech&IT

Epic a organizat un Mega Sale, cu multă comedie

Zilele trecute a început Epic Mega Sale, un mod prin care Epic Games Store vrea să adreseze critica adesea primită că are jocuri scumpe ce nu prea sunt disponibile la reduceri. Însă promoția aceasta n-a început tocmai bine. S-ar putea spune că a început cu stângul, în fața unor scări șubrede, în timp ce căra un castron de supă fierbinte.

Mai întâi, partea bună. Până pe 13 iunie, cam toate jocurile de pe Epic Games Store, până și cele aflate la precomandă, sunt disponibile la preț redus. Această reducere este atât procentuală, cât și directă, „orice” joc are un preț de 15 dolari/euro, sau mai mare, beneficiind de o scădere adițională a prețului de 10 dolari/euro, pe parcursul acestei promoții. Acei 10 dolari tot sunt încasați de către producător, dar sunt dați de Epic, nu de cumpărător.  Astfel, puteți lua jocuri recent lansate, precum Operencia: The Stolen Sun, la numai 6,25 euro în loc de 25 de euro. Puteți chiar face precomandă lui Detroit Become Human pentru 29.90 euro în loc de aproape 40 de euro.

Sună bine, nu? Sună foarte bine. Poate prea bine. Poate Epic nu a spus tuturor celor implicați detaliile exacte ale promoției. Poate unii nu au înțeles despre ce era vorba. Cert este că au apărut probleme.

Câteva jocuri au fost scoase din această promoție, iar altele, precum Vampire The Masquerade Bloodlines 2, de la Hardsuit Labs, și  Oxygen Not Included, de la Klei Entertainment, au fost delistate cu totul de pe magazin. Acestea vor reveni după ce promoția se va încheia. Nici Borderlands 3 nu mai poate fi cumpărat la precomandă pe timpul acestei promoții. Totuși cei care au cumpărat aceste jocuri, până și la precomandă, le vor primi oricum. Apoi mai este și problema lui Hades, de la Super Giant Games, care a crescut în preț la câteva ore după ce a început promoția, dar apoi a scăzut iar în preț, urmând să coste 25 de dolari/euro după ce promoția va expira.

O parte din problemă pare să fi fost că jocurile erau prea ieftine în unele regiuni ale lumii, din cauza reducerilor, iar asta ar fi dus la complicații. Alta a fost că acea reducere adițională de 10 euro era listată ca o parte din reducerea normală de preț, ceva ce putea crea confuzie pentru dezvoltatori, dar acum este marcată separat.

Pe lângă asta, au mai fost și rapoarte că unii oameni care au încercat să cumpere mai multe jocuri s-au trezit cu suspendarea temporară a posibilității de a cumpăra. Evident, Epic nu se aștepta ca magazinul să fie chiar atât de popular, din moment ce duce lipsa unui coș de cumpărături ce ar fi prevenit astfel de incidente.

[PC Gamer, Super Giant Games, Game Informer]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button