AutoMOREȘtiri IT

Enride anunță un camion fără șofer pentru transportat bușteni

Tesla nu este singura companie care să amăgească lumea cu un camion electric în ultima vreme. O altă firmă, de acestă dată din Suedia, promite că va oferi celor interesați nu doar un camion electric, dar unul capabil să funcționeze de capul său.

Firma se numește Enride, iar cel mai nou proiect al său este cel pentru un camion destinat transportului de bușteni. Nu este primul astfel de proiect anunțat de companie, anul trecut prezentând conceptul pentru unul cu un container frigorific.

Camionul se numește T-Log și este bazat pe platforma Drive AI dezvoltată de Nvidia, permițând sistemului să se calculeze în mod constant rute mai bune, permițându-i chiar să ocolească traficul aglomerat și să folosească rute care vor consuma mai puțină energie. Ca standard, bateria sa îi oferă o autonomie de aproape 200km și poate căra până la 16 tone.

T-Log este proiectat să aibă un pilot automat de nivelul 4, dar în ciuda acestui fapt nu are o cabină în care ar putea să încapă un pilot uman. Ca urmare, costul pentru folosirea sa este practic redus față de un camion similar, ce ar avea un pilo. Însă nu este tocmai de nivelul 5, așa că orice intervenție necesară pentru a corecta acțiunile vehiculului sunt făcute de la distanță.

Această creație ar putea ajunge pe piață prin anul 2019.

[Engadget]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button