Telefoane

Enpass – Parole „de neuitat”

Mai oricine in ziua de astazi care are contact cu internetul are nevoie de conturi. De la cel bancar, la cel cu care ne cumparam jocuri sau chiar la cel cu ajutorul caruia ne sincronizam contactele pe smartphone. Toate aceste conturi au nevoie de un nume de utilizator si o parola. Si daca mai avem si obiceiul sa stam pe forumuri sau sa cream conturi pentru diverse aplicatii, atunci cu siguranta trebuie sa tinem minte o multime de parole. Asta daca nu folosim o singura parola pentru toate, lucru deloc indicat.

Cea mai buna varianta in ziua de astazi este o baza de date in care sa putem stoca si gestiona toate conturile si parolele aferente. Noua ne-a picat cu tronc inca de la lansare 1Password, o aplicatie care face exact ce am enumerat mai devreme, intr-un mod foarte simplu si placut ochiului. Insa aceasta este disponibila doar pentru iOS si Mac OS X si are un companion read-only pentru Android. Pana de curand 1Password  era singura varianta decenta si sigura.

Recent a aparut Enpass Password Manager de la Sinew Software. Aceasta se diferentiaza de 1Password prin o multitudine de aspecte: este disponibila pe toate platformele uzuale, precum Windows, Windows Phone, iOS, OS X, Android si chiar Blackberry, versiunile de desktop sunt gratuite si ofera versiuni gratuite si pe platformele mobile, insa limitate la doar 10 intrari. Datele se sincronizeaza prin iCloud si prin Dropbox. Enpass este o deocamdata doar o alternativa, insa in curand e foarte posibil sa fie un inlocuitor redutabil, mai ales ca aceasta costa pe iOS vreo 4Euro si este compatibila atat cu iPhone-ul, cat si cu iPadul, in conditiile in care 1Password are aplicatii separate pentru aceste dispozitive si insumeaza in jur de 30 de Euro, iar cea pentru OS X costa 45 de Euro.

Zona IT

ZONA IT

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button