ȘtiriTech&IT

ENDORFY lansează Arx 700, o carcasă spațioasă și bine ventilată

Poate că numele ENDORFY nu vă sună chiar atât de cunoscut, dar acum doi-trei ani carcasele SilentiumPC erau foarte bine văzute pe la noi. Iar dacă vedeți similarități, este pentru că vorbim despre aceeași firmă… în mare parte. Doar că sub noua identitate, calitatea produselor a crescut mult, iar cu Arx 700 producătorul marchează și lansarea primei carcase pe care a construit-o de la zero. Și ca să fie și mai frumos, aceasta este disponibilă în două variante: Air și ARGB.

ENDORFY Arx 700 Air ARGB LansareENDORFY Arx 700 este gândită pentru o răcire cât mai eficientă, iar asta este evident din orice unghi te-ai uita. Panoul frontal este construit din mesh care nu obstrucționează aerul, dar este destul de fin încât să nu lase prea mult praf în carcasă. Producătorul a mers pe ideea de compatibilitate extinsă, astfel poți monta radiatoare de până la 360mm și pe față, dar și în tavanul carcasei. Pe partea din spate poți instala un singur ventilator, dar acesta poate fi de până la 140mm.

Asta desigur, dacă nu îți cumperi ENDORFY Arx 700 ARGB care vine cu patru ventilatoare pre-instalate, trei pe față pentru intake și un exhaust pe spate. Ventilatoarele sunt dezvoltate tot in-house, doar că aici ENDORFY s-au folosit de experiența celor de la Synergy Cooling. Este vorba despre ventilatoarele Stratus 140 PWM ARGB care se învârt cu până la 1200RPM atunci când sunt băgate în sarcină maximă.

ENDORFY Arx 700 Air ARGB Lansare (5)Versiunea Air a carcasei este și mai interesantă, întrucât vine cu cinci ventilatoare incluse. Este vorba tot despre ENDORFY Stratus 140 PWM, doar că astea sunt fără iluminare LED. Se învârt tot la 1200RPM și sunt configurate pentru un flux de aer cât mai mare. Ai trei frontale pentru intake, ajutate de alte două ventilatoare pentru exhaust montate unul pe spate, unul în tavan. Și cu atât de multe ventilatoare pe ambele versiuni ale carcasei, producătorul a inclus și filtre de praf. Le găsim în față, în tavan și în podea, astfel ai aproape toate gurile de aerisire filtrate.

Noi am folosit carcase de la ENDORFY în componența gamebox-urilor de pe la începutul proiectului, iar pentru prețul pe care-l plătești, oferă un nivel de calitate satisfăcător. Și sper că același lucru se va aplica și la noua Arx 700, iar prețurile oficiale sună destul de bine: Arx 700 Air costă 542 de lei, în timp ce varianta ARGB a carcasei vine la prețul de 590 de lei. Iar pentru carcase mid-tower cu suport extins pentru water-cooling și ventilatoare incluse, eu zic că este un preț bun.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button