TECH

Emote – cea mai noua generatie de roboti empatici

Emote incearca sa dezvolte roboti empatici care sa se transforme in instrumente reale de educare.

dav
dav

Spre deosebire de alte proiecte, cercetarea are loc chiar in sala de clasa. Copii intre 11 si 13 ani au posibilitatea sa intreactioneze cu un robot NAOTM și o tableta MultiTouchTM pentru a efectua activități și jocuri din programa scolara.

dav
dav

Treasure Hunt este o activitate de căutare printr-o hartă a orașului, în care echipa alcatuita dintr-un robot si un copil cauta un premiu.Enercities este un joc in care se construieste un oras, in functie de resursele disponibile. Robotul interacționează cu jucatorii si isi adapteaza comportamentul la starile emotionale ale jucatorilor.

Mai multe despre Emote in video-ul de mai jos:

The Empathic Robotic Tutor: featuring the NAO robot from Tiago Ribeiro on Vimeo.

Zona IT

Întotdeauna am avut înclinații „renascentiste”: film, jurnalism, filosofie, orice presupune despicatul firului în patru până la mecanismele cele mai profunde. Dar pasiunea pentru tehnologie a fost o constantă. Am început să configurez sisteme PC pe la sfârșitul anilor ’90, întâi pentru mine, apoi pentru prieteni, apoi pentru primul meu start-up, una dintre primele firme de editare digitală din Romania. Asta în paralel cu jurnalismul tech, început în aceeași perioadă, concretizat întâi în producții TV, apoi în online.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button