MOREȘtiri IT

Elon Musk vrea să lanseze un Tesla în spațiu

Ce poți face atunci când ești un miliardar cu foarte multă tehnologie la dispoziție și dornic să facă orice pentru ceva reclamă? Cum ar suna lansarea unei mașini în spațiu?

Elon Musk anunță că are ceva special pregătit pentru zborul de test din ianuarie al noii rachete Falcon de capacitate mare. Racheta va avea la bord o mașină Tesla Roadster, proprietatea personală a lui Musk, a cărui sistem audio va reda pe tot parcursul procesului melodia Space Oddity de David Bowie. De ce? Pentru efect. Ideea este că racheta nouă trebuie să fie în stare să care o încărcătură mai mare ca cele din seria Falcon 9, iar un Tesla Roadster ar fi potrivit pentru acest test.

În cazul în care această rachetă nu va exploda în timpul lansării care va avea loc la Complexul de Lansare 39, din Florida, atunci mașina Tesla a lui Musk se va îndrepta spre planeta Marte. Aceasta nu va ateriza pe planeta roșie, nu prea are cum fără să fie distrusă la impact. În schimb, încărcătura rachetei va orbita în jurul planetei, unde ar trebui să rămână pentru foarte mult timp.

Poate că totul sună a fi o glumă, iar după declarația inițială, Musk a spus că a fost o glumă, însă Space X continuă să afirme că nu este o glumă, și că mașina va ajunge în spațiu săptămâna viitoare.

[Space Insider]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button