MORE

Elon Musk va lansa sateliti pentru internet

Elon Musk, fondator al companiei Tesla si CEO SpaceX, si-a dezvaluit acum ceva vreme intentia de a lansa o serie de sateliti pe orbita, pentru a oferi internet globului. Ideea sa este mai mult de un simplu vis, Musk incercand acum sa obtina aprobarea guvernului pentru folosirea satelitilor.

Elon Musk a depus o cerere oficiala la Comisia Federala de Comunicatii a SUA, prin care cere ca tehnologia folosita la dezvoltarea satelitilor sai sa fie aprobata. Orice dispozitiv electronic, de la telefoane la un banal mouse, trebuie sa fie certificat de FCC inainte de a putea fi comerializat, sau in acest caz, inainte de a fi lansat in spatiu.

Planul lui Elon Musk presupune amplasarea pe orbita a unui numar mare de sateliti, care vor prelua traficul de internet de la sol. Viteza nu va fi grozava, latenta mare este garantata, insa aceasta constelatie de sateliti va avea avantajul ca semnalul poate ajunge oriunde, chiar si in cele mai izolate locuri de pe planeta.

Satelitii lui Musk se vor afla la o altitudine mai joasa fata de cei normali de telecomunicatii. Asta va insemna ca individual nu pot acoperi o zona la fel de mare, dar transferul semnalului va fi ceva mai rapid fata de ceea ce permite acum un satelit.

In cazul in care va fi aprobat proiectul pentru construirea acestor sateliti, Elon Musk se astepta ca primele teste sa inceapa anul viitor. Satelitii vor fi lansati folosind racheta SpaceX Falcon 9, insa nu unul cate unul, ca un satelit normal, ci in grupuri. Dimensiunea redusa a satelitilor va permite livrarea lor in masa, ceva cu siguranta benefic pentru proiect, deorece acoperirea intregii planete cu internetul lui Musk va necesita 4000 de sateliti.

[Gizmodo]

Tags

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Related Articles

Back to top button
Close
Close