Știri

Este oare Elon Musk cel mai bogat troll de pe internet? Saga Twitter X continuă!

Dacă cucerești internetul, ai cucerit lumea. Cam pe asta pare că se bazează Elon Musk, iar anunțul că Twitter își schimbă denumirea în X ne-a luat pe toți prin surprindere. Asta a aprins o discuție și în biroul ZONA, în care am stat cu băieții la o cafea și am încercat să răspundem unei întrebări destul de populare în ultima vreme: este omulețul ăsta chiar deștept, sau este doar cel mai bogat idiot din lume?

Asta vine ca răspuns direct la șirul de probleme pe care le-a cauzat miliardarul sud-african odată cu schimbarea asta de nume. Ce probleme? Păi, haideți să le trecem cu bulinuțe că sunt mai ușor de urmărit:

  • Meta deține marca înregistrată „X” pentru social media;
  • Microsoft deține marca înregistrată „X” pe zona de gaming;
  • X-ul stilizat din logo nu este original, ci parte dintr-un font pack de 30$;
  • Înlăturarea logo-ului Twitter de pe fațada sediului central a fost ilegală, întrucât nimeni nu a cerut autorizație de la autoritățile locale.

Ca să înțelegeți magnitudinea situației, toate astea s-au întâmplat în mai puțin de 48 de ore. Orice alt om ar fi avut o mulțime de probleme pe cap, dar nu Elon Musk. Până la urmă, cu Zuckerberg deja se trage de șireturi și un proces în plus sau în minus nu mai contează. Microsoft nu prea sunt conflictuali și nu știu dacă vor face ceva serios în legătură cu asta. În cazul X-ului ăla, de bine de rău, poate Musk a cumpărat fontul, iar de la poliție ce amendă poate primi cel mai bogat om al lumii ca să o și simtă?

Elon Musk a câștigat internetul

Acum că știm care-s problemele pe care le-a cauzat, este timpul să privim lucrurile din exterior. Oare este Elon Musk atât de idiot încât să-și pună toate astea în cap? Ori este o schemă elaborată prin care să promoveze schimbarea numelui Twitter în X? Și la fel ca și mine, poate că unii ați fi înclinați spre primul dintre cele două răspunsuri; ce om întreg la cap își cauzează atâtea probleme singur? Dar pe de altă parte, ce om întreg la cap ajunge să aibă banii și influența lui Musk? Și chiar dacă am sărit repede de fund în sus, mai ales că nu prea-l suport pe individ, există și-o perspectivă din care poți privi situația și chiar capătă sens.

Dacă toate astea sunt doar scheme de marketing? Până la urmă, reclama negativă este tot reclamă. Iar când privești lucrurile așa, îți dai seama că nea Musk face o trabă chiar deșteaptă aici. Ok, bine, tot internetul te ia peste picior și te face prost, dar mulți ignoră esențialul: TOT internetul! Și cu asta s-a scos reclama gratuită. Plus că a avut o șansă să le mai care un cot în gură și ălora de la Meta, asta așa, că tot nu-l lasă doamna Musk să se ia la trântă cu Mark Zuckerberg.

Elon Musk vs Zucc

Și acum trebuie să urmărim și geniul din spatele deciziei. Da, da, noi ca români nu stăm prea mult pe Twitter, dar restul lumii o cam face. Și acum imaginează-ți ce se va întâmpla când singura cale de a accesa X, va fi X.com. Oare ce tip de site-uri de pe internet au denumiri care încep cu litera X? Hai că numa’ mie îmi apar vreo două când bag în bara de navigare de pe Chrome.

Asta cred că reușește să facă din Elon Musk cel mai mare troll din lume. Idiot? Highly doubtful, mai ales că e ceea ce e, dar nu schimbă cu nimic faptul că este un hipsteraș edgy. O să-mi placă de el vreodată? Și asta este discutabil, însă nu pot să nu rămân uimit de cum a luat internetul pe sus cu o singură decizie. La final de zi, odată ce toată gălăgia și problemele legale vor dispărea, memoria colectivă nu își va aminti astea, dar toată lumea o să știe ce e ăla X. Great succes!

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button