AutoMORETech&IT

Elon Musk promite mașini Tesla fără volan sau pedale

Tesla a avut o mică reuniune cu investitorii zilele trecute, în cadrul căreia Elon Musk a făcut o serie de declarații și promisiuni care cu siguranță vor face mulți oameni să viseze la mașini complet autonome în viitor apropiat.

Iar de această dată nu va mai fi pentru că pilotul automat induce publicul în eroare, ci pentru că peste doi ani sunt promise mașini Tesla fără volan și fără pedale. Declarația vine direct de la Elon Musk, ce a mai făcut în trecut promisiuni oarecum exagerate, dar de data asta nu era vorba de ceva spus pe Twitter. Acesta a menționat că mai este nevoie de multă muncă pentru a se putea atinge acel nivel de autonomie, în special pe partea de software. Pe partea de hardware, Tesla se folosește deja propriul hardware, având două calculatoare la bord, pentru redundanță. La procesorul efectiv folosit pentru calculele de AI necesare a lucrat echipa sa internă, în cadrul căruia a muncit chiar Jim Keller(arhitect al seriei Ryzen și om cheie la dezvoltarea arhitecturii X86-64), ce acum se află la Intel.

Pilotul automat pe care îl promite Tesla va fi suficient de avansat încât să fie disponibile robo-taxiuri pe drumuri chiar de anul viitor. Iar spre finalul acestui an se speră ca mașinile Tesla să fie în stare să se plimbe de unele singure pe străzi, în siguranță. Vom vedea în curând dacă promisiunile vor fi respectate.

[Engadget]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button