Tech&ITRSS PaginaDeMediaTECH

Elon Musk preconizeaza ca in scurt timp, comunicarea nu va mai fi la fel

Cineva s-a uitat la prea multe filme SF?!

Elon Musk a fost in centrul atentiei in ultima perioada, dar de aceasta data din motive mai neobisnuite. Intr-un podcast The Joe Rogan Experience, seful Tesla a vorbit despre Neuralink; firma sa de neurotehnologie. Musk spune ca tehnologia la care lucreaza, ar putea face comunicarea dintre oameni ceva de domeniul trecutului.

Anteprenorul sud-african spera ca Neuralink ar putea implanta un dispozitiv in creierul uman in urmatorii cinci ani. Chip-ul care functioneaza pe baza de baterie ar fi implantat in cap-ul subiectului. In plus, procesul de a te transforma in cyborg nu se opreste aici. Electronica de care are nevoie chip-ul ar fi plantata foarte atent in creier.

Poate interactiona cu orice parte a creierului tau, astfel este o tehnologie care ar putea vindeca si pierderea vederii. In principiu, poate rezolva orice este legat de creierul tau.

Pare ca citesti o carte SF dubioasa? Asta nu e tot!

Se pare ca prima generatie de astfel de dispozitive ar fi destinate vindecarii leziunilor pe creier si a bolilor. Elon Musk a mai spus insa ca versiunile ce vor urma, ar fi capabile de mult mai mult. Spre exemplu, sa elimine limbajul dintre oameni:

Nu ar mai fi nevoie sa vorbim. Probabil am mai face-o din motive sentimentale. Vei putea comunica foarte rapid cu o precizie mult mai mare… Nu sunt sigur ce se va intampla cu limbajul. Intr-o situatie ca aceasta, am fi ca in Matrix. Vrei sa vorbesti alta limba? Pur si simplu o descarci.

matrix

Se pare ca Elon Musk trece printr-o perioada foarte buna a vietii sale, ceea ce personal, ma face sa imi pun intrebari despre sanatata lui mintala. Saptamana trecuta, iubita acestuia a nascut un baiat care a fost numit X Æ A-12. Poate parea ciudat, dar cine o sa fie cel mai tare cyborg din liceu?! De asemenea, tot Musk a spus pe Twitter ca i se pare ca actiunile propriei companii sunt prea mari. Asta a dus la o scadere a acestora destul de mare.

Viata bate filmul

Acum nu stiu despre voi, dar din perspectiva mea lucrurile astea nu prea arata bine. Chiar aseara ce m-am uitat la TV la Kingsman: The Secret Service; un film in care este vorba fix despre ceva de genul. Un geniu din domeniul tehnologiei care ajunge sa preia controlul asupra oamenilor prin intermediul unor dispozitive electronice. Nu stiu cum am dat si de stirea asta de dimineata, dar sa va zic sincer, deja incep sa-mi pun semne de intrebare. Parca si vedem ca o sa ajungem sa facem parte din Rezistenta si sa ne opunem unui robot cu creierul lui Elon Musk care vrea sa ne implanteze chip-uri cu care sa ne controleze. Hai gata, lasati-ma sa fabulez 🙂

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button