MORE

Elon Musk: Inginerii care nu fac fata la Tesla… se angajeaza la Apple!

Sa fie o rautate? O… hater-eala? Da… si nu. Intr-un interviu recent „taticul” Tesla (masina care, apropo, de cateva zile „se conduce singura”  – adica a primit un upgrade de firmware care aduce pilot automat) a scapat cateva coate „prietenesti” in coastele Apple, intrebat fiind ce crede despre zvonurile privind planurile baietilor din Cupertino de a produce o masina electrica sub semnul marului pana in 2020.

„O masina este foarte complexa prin comparatie cu un telefon sau o tableta”, zice cu pretinsa naivitate Musk (duhhh, normal ca este!). „Dar pentru Apple, masina este urmatorul lucru logic de facut pentru a oferi inovatie semnificativa,” completeaza el, neputandu-se abtine sa adauge si ca „un creion nou sau un iPad mai mare nu sunt suficient de relevante”. Ma umfla rasul. Sincer.

Si firul afirmatiilor rautacioase (dar al dracu’ de haioase) nu se opreste aici: „Nu te poti duce la Foxconn si sa le zici: construiti-mi o masina!”. Dar fiti atenti la faza asta: intrebat fiind daca ia in serios planurile Apple privind o MASINA (cu M mare), Musk zice: „V-ati uitat vreodata la Apple Watch?!”. Ce-ar mai fi de zis?

Mda. Imi plac produsele Apple, dar… nu ma pot abtine sa nu-i dau macar partial dreptate lui Musk. Mai ales ca afirmatiile vin din partea cuiva care si-a deschis brevetele si le-a facut disponibile tuturor (inclusiv pentru Apple, care se stie cat sunt de „chitrosi” cu propriile brevete) considerand ca „Orice actiune in directia mobilitatii electrice este buna”.

Sigur ca exista malitiozitate in afirmatiile lui Musk, dar hei, Apple, nu este suficient ca termenul „inovatie” sa se afle doar in centrul tuturor campaniilor voastre de marketing. Sunteti mari, puternici si extrem de bogati. Si chiar voi sunteti cei care ne-ati ridicat asteptarile si odata cu ele, exigentele. Ridicati manusa si incercati sa demonstrati contrariul. Daca nu, chiar veti ajunge ceea ce Musk numea plastic „cimitirul Tesla in materie de talent ingineresc”.

Tags

Related Articles

Back to top button
Close
Close