MORE

Elon Musk detaliază planul de colonizare a planetei Marte

Elon Musk și-a dezvăluit de ceva timp intenția de-a coloniza planeta Marte, iar acum chiar a oferit detalii despre o parte destul de importantă din acest proces, și anume cum exact vor ajunge oamenii până acolo.

Pentru ca lunga călătorie de 80 spre 200 de milioane de kilometri să fie posibilă, Musk propune construirea unui sistem de transport interplanetar în cadrul companiei SpaceX.

Acest sistem va fi compus dintr-o rachetă numită ITS (Interplanetary Transport System) și un booster care se poate separa, cu o lungime totală de  122 de metri, . Racheta în sine va putea căra 100 de oameni și sute de tone de echipament, fiind suficient de încăpătoare cât să permită echipajului ceva mobilitate în cadrul său. La urma urmei, nu se așteaptă nimeni ca echipajul să stea într-un scaun luni de zile, așteptând să ajungă la destinație.

După decolare, booster-ul se va detașa, întorcându-se la sol și aterizând pentru a fi echipat cu un rezervor nou de combustibil pentru rachetă. Acest booster va decola iarăși pentru a realimenta racheta aflată în orbită, care își va începe apoi călătoria către Marte.

Expediția va dura 80 de zile atunci când Marte se află la cel mai apropiat punct de Pământ, nava urmând să se întoarcă pentru a putea fi refolosită. Musk nu intenționează să se oprească la o singură astfel de lansare, ci are de gând să facă flote întregi de nave care să plece către Marte la fiecare 26 de luni. Conform estimărilor sale, va fi nevoie de aproximativ 10 mii de zboruri pe parcursul a 40 spre 100 de ani pentru ca Marte să devină o colonie stabilă, cu un milion de oameni capabili să trăiască fără asistență de acasă pe această planetă.

Cea mai optimistă previziune este că primul zbor al sistemului de transport interplanetar va avea loc în anul 2023. Până atunci, SpaceX va continua să dezvolte tehnologia de zbor, sperând să reducă numărul de zile necesare călătorie la doar 30. Iar Elon Musk se va ocupa cu strângerea de fonduri pentru a putea plăti pentru această expediție.

Iar în cazul în care vă întrebați de ce trebuie să colonizăm planeta Marte, dinozaurii din plasticul telefonului și tastaturii voastre vă salută. Știu, în mare parte sunt plante, dar copacii primordial nu vă pot face cu mâna.

Dacă vreți să vedeți întreaga prezentare a lui Elon Musk, o puteți vedea mai jos.

https://youtu.be/10gECHeMSds

[Science Alert]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

12 comentarii

  1. Din discursul de 2 ore si celelalte articole in care 2023 este trecuta ca data cea mai optimista pentru un prim zbor al sistemului.

  2. Optimist… Elon.. asta..poate o ia si pe Raduleasca cu el..!!!.. e un visator.. un deschizator de drumuri.. il urmaresc.. e admirabil..dar pina sa mergem pe Marte.. cu echipaj uman… mai e cale lunga ..!!

  3. Hmm , naveta arata super misto si pare a fi fiabila ..pentru calatorie pe alta planeta …si din cate observ la final daca am reusi sa colonizam marte si sa creem o multi de fabrici acolo ca sa produca CO2 planeta se pare ca chiar ar capata atmosfera ei si peste foarte mult timp chiar ar creste plante prin fotosinteza care sa elibereze oxigen deci am transforma marte in Terra 2.0

  4. Cum rămâne cu zona de radiații a pământului? Mai întâi să ajungă le Luna și apoi marte :)))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button