CommunityRSS PaginaDeMedia

Cu încă 36 de miliarde de dolari „făcuți” într-o singură zi, Elon Musk redevine cel mai bogat om din lume

Jeff Bezoz a reușit să facă multe lucruri. Printre acestea se numără reușita de a deveni obiectul amuzamentului în South Park și reușita de a fi întrecut de Elon Musk în cursa pentru cel mai bogat om din lume. Tesla a spart recordul și a acumulat ieri un profit total de un trilion de dolari. Tot ieri, Elon Musk s-a mai îmbogățit cu 36.2 miliarde de dolari, și acesta fiind un record doborât la capitolul „cel mai mare profit acumulat într-o singură zi”.

Bloomberg aproximează „valoarea” magnatului la suma de 288.6 miliarde de dolari. Asta îl propulsează pe Musk peste profiturile înregistrate de Toyota (282 de miliarde de dolari), dar și peste General Motors (83.9 miliarde) și Ford (62.8 miliarde).

Miliardarul deține cam 20% din Tesla, acest procent reprezentând sursa principală de venit. La rândul său, Elon Musk folosește aceste profituri pentru a-și finanța și celelalte companii, SpaceX și Boring Company. Acestea creează un sistem complex prin care Musk primește sume uriașe de fiecare dată când Tesla atinge un anumit milestone financiar.

Noul record îl face pe Elon să redevină cel mai bogat om din lume, după ce a tot oscilat între primul și al doilea loc din listă, în lupta contra lui Jeff Bezos. Fostul președinte Amazon rămâne în urma CEO-ului Tesla cu o diferență de aproape 100 de miliarde de dolari (192.6 miliarde).

Dar oare ce vrea să facă Elon cu atâta avere? Păi, probabil că nu a renunțat de a-și face mașinile Tesla să plutească. Saaau să investească în Neuralink, să pot să dau și eu skip peste cântece atunci când clipesc dintr-un ochi…

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button