MORE

Ellen Pao pierde procesul de 16 milioane de dolari

Unul dintre cazurile cele mai proeminente în mass media din ultimii ani pe segmentul de tehnologie a fost cel al lui Ellen Pao. Fosta angajată a firmei de investiții Kleiner Perkins Caufield & Byers din Silicon Valley, a pierdut recent cazul prin care cerea 16 milioane de dolari în daune de la angajator, aducând acuzația discriminării și a unui tratament sexist la locul de muncă, în cei șapte ani pe care i-a petrecut la companie.

Decizia finală a fost luată de un juriu din San Francisco ce a ajuns la concluzia că nu s-a putut dovedi discriminarea, deși Pao a subliniat că nu i-a fost recunoscută contribuția la succesul companiei și nu a fost luată în considerare pentru promovări.

Cu procesul încheiat, la un interviu pentru Yahoo Global News, Ellen Pao a declarat că se gândește în acest moment la formularea unui apel, dar fără a intra în detalii despre când va face asta cu exactitate. Pao susține că procesul în sine, chiar dacă a eșuat, a fost un semnal de alarmă pentru tratamentul inadecvat al minorităților și al femeilor în cadrul companiilor din Silicon Valley, iar atenția atrasă de proces i-ar putea forța în cele din urmă să își schimbe conduita. Companiile tehnologice din SUA, în special cele din California, au fost adesea acuzate că limitează accesul minorităților și femeilor la pozițiile superioare de management, numeroase campanii încercând să atragă atenția asupra acestei situații și să inițieze un dialog pe tema schimbării modului în care aceste companii funcționează.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button