TECH

Ellen Pao a părăsit postul de CEO Reddit astăzi!

Ne-ar fi placut sa incepem aceasta stire cu o formulare de genul: Reddit si utilizatorii inving impotriva cenzurii impuse de Ellen Pao. Din pacate nu este cazul! Adevarul este ca toata campania negativa de publicitate, recentele scandaluri si o serie de alegeri mai putin sanatoase au dus la inevitabil: Ellen Pao a părăsit postul de CEO Reddit astazi!!!

După scandalul iscat în urma concedierii Victoriei de săptămâna trecută, comunitatea a protestat continuu, semnând petiții și închizând temporar anumite subreddit-uri, însă acum câteva ore, administratorii au anunțat că mărul discordiei s-a retras. În locul fostului CEO revine chiar Steve Huffman, fondator si CEO original al Reddit-ului.

Echipa i-a mulțumit fostei sefe, spunând că a adus ordine în echipă și a fost un model, reușind să aducă în atenția tuturor situația femeilor din industria tech. Tot în aceeași postare, administratorii au mulțumit tuturor moderatorilor care fac o treabă grozavă cu subreddit-urile lor, dar și redditorilor, susținând că vor clarifica tot scandalul curând, iar pe viitor vor avea grijă să evite incidentele de felul respectiv printr-o serie de reguli bine puse la punct.

Steve a răspuns la câteva întrebări, ținând un AMA în cadrul anunțului. A spus că va rămâne permanent CEO, nu doar temporar, și vrea să ajute la dezvoltarea platformei în mediul mobil, deoarece vrea ca utilizatorii să se poată bucura de Reddit și pe telefoanele mobile.

Zona IT

Întotdeauna am avut înclinații „renascentiste”: film, jurnalism, filosofie, orice presupune despicatul firului în patru până la mecanismele cele mai profunde. Dar pasiunea pentru tehnologie a fost o constantă. Am început să configurez sisteme PC pe la sfârșitul anilor ’90, întâi pentru mine, apoi pentru prieteni, apoi pentru primul meu start-up, una dintre primele firme de editare digitală din Romania. Asta în paralel cu jurnalismul tech, început în aceeași perioadă, concretizat întâi în producții TV, apoi în online.

Articole asemanatoare

Back to top button