GAMING

Elite Dangerous se transformă în Star Citizen

Când a fost anunțat inițial, Elite Dangerous părea ca un joc foarte specializat, ce încerca să ofere o experiență actualizată a clasicului Elite, care a creat genul Space Sim cu decenii în urmă. Dar acum, vine vestea că Elite Dangerous este pe cale să devină Star Citizen.

Cele două jocuri, deși abordau subiecte similare, erau fundamental diferite. Elite Dangerous era despre comerț, explorare și lupte spațiale, în timp ce Star Citizen intenționează să fie o simulare a unui univers complex, în care poți să mergi să îți iei o ceașcă de cafea de la un magazinul din port, să te urci în nava ta și să dormi într-un pat virtual în timp ce un amic îți conduce nava. Are grade de complexitate și simulare ce îi tot împiedică lansarea imediată.

EliteDangerouzHorizon3

Dar Elite Dangerous, fiind lansat, poate primi acum acea complexitate adițională, și tocmai asta intenționează studioul Frontiere. Expansion-ul Horizons nu doar că adaugă planete pe care poți coborî, și pe care le poți explora, dar include o serie de alte schimbări importante.

Vei avea propriul tău avatar, un personaj uman personalizabil ce te va reprezenta fizic în joc. Nu vei mai fi o simplă formă întunecată într-o navă. Prin intermediul acestei funcții noi, navele mai mari vor deveni pilotabile de jucători multipli, la fel ca în Star Citizen.

EliteDangerouzHorizon2

Și nu se termină aici. O navă suficient de mare va putea căra alte nave, pilotate de alți jucători, și le va putea lansa, ca un portavion spațial. O schimbare fenomenală de la un joc în a cărui variantă de lansare nici nu puteai forma grupuri între jucători.

În acest ritm, până când vor fi lansate Star Citizen și No Man’s Sky, Elite Dangerous va face ambele jocuri inutile.

[PC Invsion]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Related Articles

Back to top button