MORE

Elevii din Romania castiga 64 de medalii la competitia de proiecte IT Infomatrix 2016

Infomatrix este o competitie internationala de proiecte IT, dedicata elevilor si studentilor, care s-a desfasurat intre 27 si 30 mai in Bucuresti. Iar in editia de anul acesta, participantii din Romania au avut un succes considerabil.

Elevii romani au castigat 64 de medalii, dintre care 14 au fost de aur, 16 de argint si 22 de bronz. Acestia au luat astfel podiumul, fiind urmati de Turcia si Mexic pe podium, iar pe locurile patru si cinci de Macedonia si Azerbaijan.

info 3

Printre proiectele castigatoare s-au aflat: noul site al Liceului Moisil din Bucuresti la categoria de programare, un hibrid de masina de cafea si automat de cafea numit Mixerbot de la ICHB, roboti umanoizi creati de participantii din Turcia, un airboat realizat de participantii din Bosnia si multe alte lucruri interesante.

info1

Prezent la ceremonia de premiere, Varujan Pambuccian, presedintele Comisiei pentru Tehnologia Informatiei din Camera Deputatilor , a transmis un mesaj important participantilor:

,,Continuați cu ceea ce faceți. Poate anul viitor vom avea două competiții, una dedicată roboților, având în vedere dezvoltarea pe care a luat-o această ramură. Vreau să-i rog pe organizatori să nu uite partea de manufactură, de 3D printers. Trebuie să ne pregătim pentru o lume total diferită. Trebuie să o înțelegem. Fiți în pas cu tehnologia, creați, dezvoltați-va și, ceea ce e mai important, realizați lucruri noi. Sper că veți realiza aici și legături de prietenie, e important, nu uitați să vă scrieti, să țineți legătura, să vă spuneți unii altora ce faceți, care sunt visurile voastre și, cine știe, poate veți deveni pe viitor parteneri de afaceri sau simplu prieteni, ceea ce este la fel de important,,.

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button