MORE

Electronic Arts vs Ubisoft: Batalia fantomelor

Nu se intampla prea des ca doi mari publisheri sa ajunga la tribunal, dar mereu este interesant cand se intampla, sau macar motivele pentru care se intampla. In acest caz, Electronic Arts si Ubisoft sunt acum intr-o mica disputa, care ar putea ajunge in fata unui judecator pe parcursul anului urmator.

De ce s-ar certa cele doua companii? Din cauza unui cuvant. Acel cuvant este „Ghost”. Mai exact, este cuvantul pe care Electronic Arts a incercat sa il inregistreze anul trecut pentru studioul sau Ghost Games, cel care se ocupa cu dezvoltarea jocurilor Need for Speed.

Ubisoft s-a opus acestei inregistrari, deoarece ar putea crea confuzie, compania avand o franciza intreaga care se invarte in jurul acestui cuvant, Ghost Recon, avand si un trademark asupra acelui nume inca din 2001.

Electronic Arts are timp pana in ziua de 9 martie sa raspunda la cererea celor de la Ubisoft, prin care vor ca acest trademark sa fie invalidat. De acolo, daca nu se vor intelege, vor intra in discutii, in negocieri, vor ajunge la tribunal si tot vor pierde timp pana in aprilie 2017.

Ce fel de confuzie ar putea provoca inregistrarea acestui cuvant este cam neclar, din moment ce a existat un joc numit Call of Duty Ghosts pe care nu l-a confundat nimeni cu Ghost Recon. Dar, nu este tocmai prima data cand s-a intamplat asa ceva, Bethesda incercand sa dea in judecata Mojang din cauza jocului Scrolls, despre care se „temeau” ca va fi confundat cu Elder Scrolls. Apoi a mai fost King, care a incercat sa oblige The Banner Saga sa isi schimbe numele, pentru ca era in pericol Candy Crush Saga… cumva.

[Gamespot]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button