Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Electronic Arts se apuca de eSports

/
/
/

Electronic Arts este de foarte multi ani o parte integrala din scena eSports, prin jocuri precum FIFA, dar nu prea avea pana acum o initiativa care sa dirijeze in mod direct fenomenul. Asta se schimba acum, deoarece Electronic Arts a infiintat propria divizie de gaming competitiv.

La fruntea acestei divizii se va afla Peter Moore, misiunea sa fiind cea de a organiza evenimente dedicate jocurilor produse de Electronic Arts, care sa beneficieze de suportul deplin al companiei. Va mai trebui sa extinda fenomenul de eSports in cadrul titlurilor publicate de EA, indiferent ca este vorba de nivelul profesionist sau de cel mai amatoricesc. Si nu ar fi eSports fara spectacol, asa ca noua divizie a Electronic Arts se va ocupa de realizarea unor transmisii in direct de la evenimentele competitive.

Practic, se adevereste acum ceea ce Electronic Arts tot da semene in spatele cortinei ca incerca sa faca inca din 2007. De ce le-a luat atat de mult timp este cam neclar. Posibil ca abia acum sa ii fi impresionat suficient de mult numerele colosale de la competiile de League of Legends si DotA 2 incat sa ia in serios acest fenomen destul cat sa incerce sa il dezvolte mai mult.

Viitorul suna foarte interesant pentru eSports, in special pentru pasionatii de FIFA. Sigur, diversele jocuri NFS mai sunt ocazional prezente la evenimente  competitionale, dar predominant FIFA este componenta centrala la nivel mondial. Ar mai fi si alte jocuri, dar NFL e jucat de mai nimeni in afara SUA, iar Battlefield nu este tocmai competitiv, ci mai mult „am mers 2 minute pana la front si am fost impuscat de un elicopter din partea opusa a hartii”.

[Electronic Arts]

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest
This div height required for enabling the sticky sidebar