PC&Consoles

Electronic Arts era să omoare studioul Slightly Mad

Mai țineți minte jocurile Need For Speed Shift? Au fost create de Slightly Mad Studios, iar la vremea lor erau jocuri de curse bunicele. Dar dacă vă întrebați de ce n-a fost făcut un Shift 3 vreodată există acum o explicație. Electronic Arts a încercat să omoare Slightly Mad Studios.

Poate că sună ca un soi de exagerare, dar acțiunile celor de la EA sunt destul de clare. Conform lui Ian Bell, șeful studioului, exista la un moment un plan de-a face un Need for Speed Shift 3. Electronic Arts chiar a plătit suma de 1.5 milioane de dolari pentru a se sigura că are exclusivitate asupra studioului, cu intenția de-a le da sarcina de-a lucra la noul Shift. Asta a presupus ca Slightly Mad să nu discute cu alți publisheri și să nu se apuce de produs alte jocuri.

Numai că la două săptămâni înainte de-a începe producția lui Shift 3, Electronic Arts i-a informat că proiectul este anulat. Asta a însemnat că studioul nu mai avea o sursă de venit, din moment ce nu și-a putut asigura alte proiecte, motiv pentru care Project CARS a fost realizat folosind finanțare publică. Bell susține că decizia celor de la EA a fost premeditată, compania furând și tehnologia dezvoltată de Slightly Mad Studios pentru propriile lor proiecte.

Bell nici nu este prea impresionat de ce face acum EA cu Need for Speed, spunând că lucrează cu o licență majoră de la Hollywood ce le va permite ca pe parcursul următorilor 6 ani să facă jocuri ce vor întrece orice ar încerca să facă seria Need for Speed. Licența ar fi The Fast and The Furious.

[Critical Hit]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button