PC&Consoles

Electronic Arts castiga 1.3 miliarde doar din micro-tranzactii

Probabil nu toata lumea stie asta, dar jocurile de sport produse in ultima vreme de Electronic Arts includ o componenta de micro-tranzactii numita Ultimate Team, precum  FIFA Ultimate Team, care are o prescurtare foarte nefericita.

In cadrul acestei componente, aveti posibilitatea de-a cumpara pachete de jucatori, cu bani reali, pentru a forma echipa voastra de vis. Aveti idee cati bani a generat aceasta componenta pentru Electronic Arts? 650 de milioane de dolari pe an. Da, suficienti bani cat sa nu fie nevoita compania sa inchida in fiecare an serverele vreunui joc… dar cumva Electronic Arts o tot face pe banda rulanta.

FIFA Ultimate Team, NHL Ultimate Team si Madden Ultimate Team sunt responsabile pentru jumatate din venitul anual generat de micro-tranzactii pentru Electronic Arts. Restul, de pana la 1.3 miliarde, este asigurat de o varietate de alte lucruri, precum DLC si Season Pass-uri, ca cel al lui Battlefront.

Intregul venit digital al companiei pentru anul trecut a fost de 2.23 miliarde de dolari, asa ca evident micro-tranzactiile sunt o componenta foarte importanta, care probabil va fi accentuata cu timpul.

Inseamna asta ca mai multe jocuri Electronic Arts vor include micro-tranzactii? Daca va amintiti de Dead Space 3, probabil stiti ca asta s-a intamplat deja.

[Games Industry]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button