GamingPC&ConsolesȘtiri IT

Electronic Arts a dezvoltat o busolă morală

Din categoriile: „Serios? Abia acum?” și „Mhm, siiiigur”, Electronic Arts pare să fi luat măsuri drastice pentru a se asigura că circumstanțele în care a fost dezvoltat Star Wars Battlefront 2 nu se vor repeta.

Conform declarației lui Matt Bilbey, vice-președinte al dezvoltării strategice, Electronic Arts a creat o Busolă Morală. O directivă prin care compania a reconstruit cadrul în care dezvoltă și proiectează jocuri, cu scopul de a pune la punct și de a testa pe cât mai devreme cu putință serviciile „live”, cu feedback de la comunitate. Prin servicii „live”, se referă la monetizare și designul afectat de aceasta. Scopul este cel de-a se asigura că rezultatul final respectă anumite criterii de valoare, amuzament și că jucătorii au mereu impresia că sunt tratați în mod cinstit.

Pe de o parte, este foarte plăcut să văd că Electronic Arts chiar ia în serios criticile care au fost aduse companiei, și chiar ia măsuri pentru a se asigura că așa ceva nu se va mai întâmpla din nou. Că monetizarea suplimentară a unui joc de 60 de euro nu va mai strica designul de bază și amuzamentul. Pe de alta, vorbim de Electronic Arts. Compania tot promite astfel de lucruri la fiecare doi-trei ani, iar apoi uită. Este un comportament pe care îl poate vedea oricine urmărește practicile companiei de ceva vreme.

Dar, cine știe… poate de această dată EA vorbește serios, poate chiar s-a schimbat, poate… nu, tot nu îmi vine să cred asta.

[Gamespot]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button