TECH

Electricitatea te ajuta sa faci economie la CD-uri

Electricitatea te ajuta sa faci economie la CD-uri. De azi inainte CD-urile pot fi sterse printr-o modalitate mai putin intalnita. Mai exact, datele de pe un CD pot fi eliminate cu ajutorul… electricitatii. Poate ca nu este atat de usor de crezut, pana in momentul in care vizionezi un video in care este explicat, pe larg, tot procesul. CD-ul este pozitionat intre cele doua transformatoare de inalta tensiune, se roteste, iar datele sunt eliminate in cateva secunde.

In acest mod, CD-urile pot fi refolosite cu usurinta, fara a mai fi nevoie de a cumpara altele. Inainte de toate, trebuie sa fiti atenti la datele pe care le stergeti. Asigurati-va ca nu mai aveti nevoie de ele sau ca le-ati copiat intr-un alt dispozitiv. Odata rezolvata aceasta mica problema, totul devine foarte simplu.

De fapt, aceasta modalitate nu poate fi considerata o stergere, in adevaratul sens al cuvantului. Mai exact, stratul de aluminiu de pe suprafata CD-ului este vaporizata cu ajutorul arcului de aluminiu. Rezultatul nu este un CD sters, ci un CD policarbonat simplu. Asadar, datele de pe disc sunt complet distruse.

Bineinteles ca aceasta procedura nu este recomandata sa fie efectuata acasa, deoarece exista riscul unor socuri electrice sau raze X, daunatoare, bineinteles, organismului uman. Totodata, aveti mare grija deoarece CD-ul poate lua foc si poate produce un fum toxic, iar unele CD-uri sau DVD-uri mai ieftine pot lua foc mult mai usor.

 

Articole asemanatoare

Back to top button