PC&Consoles

Egosoft anunță X4 și X Rebirth VR

De când cu Elite Dangerous și Star Citizen, jocurile spațiale produse de Egosoft au cam intrat într-un con de umbră. Desigur, ultimul dintre ele a cam fost responsabil în parte pentru asta, X Rebirth fiind lansat într-o stare groaznică.

Egosoft a tot încercat să îl repare, ducând jocul la un nivel de calitate cu mult mai bun față de unde era acum 3 ani de zile. Dar există o limită pentru ce se poate face pe baza aceleiași infrastructuri. Așa că Egosoft a dezvăluit o reînvigorare a seriei X.

Primul joc pe care îl veți vedea este o variantă făcută pentru VR a lui Rebirth. Jocul este bazat pe expansion-ul Home of Light și este făcut pe un motor grafic nou. De ce? Fiindcă Rebirth era în esență un shooter de console din care s-a făcut un simulator spațial, tot unul incomplet. Iar tehnologia sa nu era tocmai gândită pentru VR sau măcar pentru mouselook. Dar noul motor este capabil să facă multe lucruri, și este construit pe Vulkan.

Apoi, Egosoft pregătește să lanseze și un X4. Un joc în totalitate nou care va permite controlarea de nave multiple, cu o interfață nouă care să permită managementul unei flote masive. În esență ce ne așteptam să vedem cu Rebirth.

Jocul nu va sosi prea curând, din moment ce producția unui astfel de simulator spațial necesită foarte mult timp. Varianta VR a lui Rebirth va sosi în Early Access cel târziu în vara lui 2017.

Până și jocurile mai vechi, ca Albion Prelude și Terran Conflict vor primi update-uri de performanță în următoarele luni.

[PC Invasion]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

6 comentarii

    1. Iti ia cateva saptamani sa il intelegi. In esenta poti sa fii un pilot spatial/negustor/soldat/pirat cu optiunea de-a deveni industrias care comanda de la distanta flote masive de lupta, flote comerciale si fabrici.
      Recomand X3 Terran Conflict sau Albion Prelude, sunt cele mai usor de jucat si mai complete.

  1. Daca e sa cumulez am in X3 Reunion+Terran Conflict+Albion Prelude mai bine de 400 de ore, in X Rebirth am 5. In continuare ma voi referi la jocurile X3 care au cateva similaritati cu jocurile Bethesda, au o poveste mai mult sa mai putin buna pe care o poti ignora complet, sunt foarte modabile si au o comunitate de moderi maricica(semnificativa mai mica totusi decat ce are skyrim ) Personal tind sa le joc in felul urmator, icep ca un transportor de marfa, un fel de Euro truck simulator in spatiu si cu pirati, cumperi E cells ici le vinzi colo nu/faci profit, cumpar o licenta de ranger si o nava de lupta cu care ma razbun pe pirati/ imi imbunatatestii relatiile cu rasele din joc omorand antementionatii pirati ca sa pot sa imi mai iau cateva namve de transpoprt mai bune dupa care incep o mica linie de productie. Ceva simplu una,doua mine, o fabrica de cristale si o fabrica de eCells si o dau intr-un fel de simulator economic(mai lipsit de profunzime ca cel din Eve dar in acelasi tim si infinit mai putin datator de nervi) si imi extind mica mea corporatie pana ce ajung la o duzina de complexe de productie cu cateva zeci de fabrici fiecare, in paralel continui sa imi imbunatatesc relatiile cu majoritatea raselor pana ce ajung sa pot produce orice nava in cateva ore. Construiesc cateva flote cu o duzina de nave capitale plus cateva sute de chestii mai mici pe langa ele per flota dupa care daca nu am modat deja jocul pana l-am omorat cuceresc unicersul. In mare jocurile au doua componente combat-ul si economia, oricare di ele putand fi ignorate. Nu ai chef sa faci bani din economie poti oricand sa ii faci din piraterie/omoratul de pirati, nu ai chef sa iti produci propriile nave e ok poti oricand sa le capturezi de la altii.Sunt jocuri foarte bune dar au cateva probleme mari, daca e sa folosesti fiecare chestie pe care ti-o pune jocul la dispozitie( cu tot cu ce adauga modurile) ajungi usor la peste o suta de combinatii de taste pe care ar trebui sa le memorezi daca nu vrei sa sapi prin meniuri foarte stufoase. Controlul din mouse si tastatura e bunicel chiar si in lupta dar un joystick decent ajuta chiar multisor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button