MORE

EFF vrea ca efectele nocive ale DRM-ului să fie trecute pe etichetă

Electronic Frontier Foundation, o organizație care militează pentru un viitor în care clientul de rând nu mai este abuzat de tehnologia pe care o folosește, încearcă în acest moment să facă ceva ce ai crede că era deja standard. Vrea ca efectele DRM-ului să fie trecute pe eticheta produselor.

Raționamentul organizației este că DRM nu este benefic pentru utilizatorul de rând, provocând adesea probleme și limitând utilizarea produselor cumpărate în moduri aproape ilegale. EFF a petiționat Comisia Federală de Comerț a SUA pentru schimbarea modului în care tratează DRM, oferind clientului de rând informațiile necesare despre limitările drastice pe care le pot avea unele produse.

EFF în acest moment mai și dă în judecată guvernul SUA pentru a scoate din DMCA o componentă care îi împiedică până și pe cercetătorii de securitate să dezactiveze DRM-ul unui sistem pentru a testa securitatea acestuia. Nu de alta, dar multe soluții de DRM provoacă probleme neașteptate, motiv pentru care Windows 10 împiedică funcționarea lor și a produselor asociate.

Având în vedere cât de multe corporații semi-malefice și complet malefice se folosesc de DRM pentru a crea un public captiv, și cât de bune sunt grupurile lor de lobby, probabil EFF nu va avea prea mult succes. Dar în cazul extrem de improbabil că efortul va avea ceva rezultate, poate vom vedea ceva schimbări și prin Europa.

[Tom’s Hardware]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button