MORE

EFF roagă HP să nu mai adauge DRM în imprimante

Imprimantele erau atât de grozave pe vremuri. Sigur, dura cinci minute să imprimezi o pagină, dar nu trebuia să îți fie teamă că imprimanta te va spiona, că va deveni parte dintr-un botnet sau că din senin nu mai merge din cauza unui update software plin de DRM.

Fundația Frontierei Electronice și HP au fost recent într-o mică dispută din cauza obiceiului companiei de-a bloca imprimantele Officejet Pro care nu folosesc exact ce cartușe dorește HP.

Acest DRM împiedica folosirea cartușelor de cerneală care sunt produse de alte companii decât HP, chiar dacă acestea sunt complet compatibile cu imprimantele și până la update funcționau fără probleme.

HP s-a conformat cererii, spunând că va face blocarea cartușelor opțională. Rămâne însă problema ca nu cumva HP să introducă alte update-uri care să care să instaureze iar DRM-ul sau alte măsuri și mai stricte, făcând utilizatorii să ezite să mai facă vreodată un update. Asta în sine prezintă alte probleme, deoarece imprimantele moderne sunt cam la fel de sigure ca o bucată de carne într-o cameră plină de câini flămânzi.

Și dacă vă întrebați de ce nu face cineva pur și simplu un hack să ocolească acest DRM pentru imprimantă… știți voi, un produs fizic pe care trebui să îl cumpărați pentru a-l folosi, ar putea fi pentru că ocolirea DRM-ului este cam ilegală sub anumite legislații.

[Tom’s Hardware]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button