MORE

Edward Snowden confirma ca ISIS nu foloseste criptare

Zilele trecute, organizatia ISIS a publicat un clip de propaganda care amintea lumii de atrocitatea de la Paris, ameninta Marea Britanie si intentiona sa demonstreze ca atacurile din Franta au fost organizate folosind mesaje criptate.

In prima secunda dupa publicarea acelui clip, acele voci care tot cer interzicerea criptarii pareau sa aiba sens si au inceput sa capete mai multa tractiune, dar apoi a intervenit Edward Snowden, care a demonstrat ca nu, ISIS nu are criptare.

Mai exact, acesta a evidentiat faptul ca mesajul care parea a fi criptat era un fals. Data de 13 noiembrie 2015 trecuta in mesaj era criptata gresit in mesaj, aproape de parca ar fi fost codata dupa fapt si incorect.

Asta ridica o intrebare destul de interesanta. De ce vrea ISIS sa faca lumea sa creada ca foloseste criptare? Poate pentru a nu parea de parca ar fi o organizatie terorista din epoca de piatra, sau pentru ca este la curent cu tendinta anti-criptare din tarile „civilizate”, iar indepartarea criptarii pentru public nu ar fi tocmai un lucru bun. Ar lasa populatia lipsita de aparare si complet expusa.

[Twitter]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button