Știri ITPCTECH

Edge este al doilea cel mai popular browser din lume

Dar cu mult în urma lui Chrome

Acum că Microsoft a lansat o variantă nouă a lui Edge, bazată pe Chromium, browser-ul a început să devină mai popular.

De la un umil loc al patrulea în clasamentul general, Edge a reușit să ajungă acum pe locul al doilea, întrecând atât Internet Explorer 11, cât și Firefox. Conform datelor curente, Edge are aproximativ 7.59% din „piața” browser-elor web.

Probabil vă uitați la număr și vă gândiți că fiecare alt browser ar avea procente similare, poate cel de pe primul loc trecând de 10% și ajungând pe undeva pe la 20, dar la cât de multe browsere sunt, cu siguranță ar trebui să echili… Chrome are 68.50% din piață.

Edge este acum pe un loc al doilea ce îl face cam de nouă ori mai puțin popular ca primul clasat. Când punem Chrome în ecuație lucrurile arată oarecum irelevante pentru celelalte browsere. Dar e în regulă, nu e motiv de tristețe, browser-ul meu preferat, Vivaldi, nici măcar nu este suficient de bine cotat cât să fie indexat în rezultate. Esența este că Microsoft a reușit cumva să întreacă Mozilla, că un Edge a întrecut Firefox. Astfel, primele două cele mai populare browsere din lume sunt bazate pe aceeași tehnologie, ceva ce cu siguranță are să provoace probleme mai târziu pentru cei care folosesc un browser construit pe ceva diferit. Nu de alta, dar încă mai țin minte zilele de glorie ale lui Oper 12 ( ce era și încă mai este cel mai bun browser făcut vreodată). Însă nu făcea absolut nimeni optimizări pentru Presto, așa că o mare parte din internet nu funcționa în Opera 12.

[Bleeping Computer]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button