PC

ECS lansează placa de bază LEET Z370-Lightsaber

Da, aparent există lightsabers… doar că nu sub forma la care s-ar aștepta lumea. Elitegroup Computer Systems (ECS) are o gamă de plăci de bază Lightsaber, ultima din această serie suportând procesoarele Intel Core din generația a opta, Coffee Lake.

Pentru cei mai tineri dintre voi care n-au auzit până în prezent de acest producător, ECS era un concurent mult mai activ pe piața plăcilor de bază acum mulți ani în urmă. Era de obicei asociat cu hardware ieftin, și poate că nu avea cea mai bună reputație în rândul amatorilor de produse premium, deși ocazional mai jongla (ca și acum) cu produse de calitate mai înaltă.

În ziua de astăzi nu se mai aud multe lucruri despre ECS, dar evident firma este pe cât se poate de vie, iar produsul oferit de ei acum poate reprezenta o bază solidă pentru oricine dorește să construiască un sistem pe socket-ul LGA 1151. Placa de bază respectă formatul ATX și suportă până la 64 GB memorie RAM la 3200 MHz sau mai mult (doar overclock-at, bineînțeles). Z370-Lightsaber mai pune la bătaie trei sloturi PCIe 3.0 x16 și trei sloturi PCIe x1.

Pe partea de stocare, utilizatorii au la dispoziție două sloturi M.2 pentru SSD-urile rapide de tip NVMe (unul dintre ele suportă de asemenea și SSD-uri M.2 SATA), plus șase porturi SATA 6 Gbps cu suport RAID.

ECS se laudă cu componente de calitate folosite în construcția acestei plăci, indispensabile în cazul unui overclock. În ce privește partea de sunet, avem pe această placă un amplificator audio, capacitori Nichion și conectori auriți.

Incluzând conectorii din spatele plăcii și pe cei interni, această placă de bază oferă un total de 15 porturi USB (două 3.1, șase 3.0 și șapte 2.0).

Mai găsim pe această placă de bază și două BIOS-uri, pentru acel caz nefericit în care un overclock are rezultate nefaste. Există și butoane care sunt menite să ușureze tot procesul de overclock și, bineințeles, ultima găselniță în materie de componente PC: iluminare LED.

ECS încă nu a oferit informații referitoare la preț și disponibilitate.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button