Telefoane

Ecranul unui iPhone X este predispus la „burn-in”

Site-ul tehnic coreean Cetizen specializat pe telefoanele inteligente, a testat afișajele OLED de pe iPhone X, Samsung Galaxy Note 8 și Samsung Galaxy S7 Edge timp de 510 ore pentru a măsura fenomenul de burn-in pentru o recenzie a lui iPhone X în curs de desfășurare. În toate cele trei cazuri a fost necesară menținerea unei imagini statice pentru mult mai mult timp decât un caz normal de utilizare pentru a produce imprimări semnificative. A durat totuși mai mult la iPhone X pentru a prezenta aceste simptome decât la celelalte două telefoane.

Site-ul a lăsat ecranele telefonului să afișeze o imagine statică la o luminozitate maximă pentru întreaga durată a testului. iPhone X a arătat mai întâi semne de reținere a imaginii după 17 ore, dar chiar și atunci fenomenul nu a fost suficient de grav pentru a fi vizibil în timpul unei utilizări normale. Galaxy Note 8 a durat mai mult pentru a afișa o retenție, dar după 62 de ore a fost mai semnificativă decât cea manifestată pe iPhone X, astfel încât un utilizator normal ar putea identifica punctele de burn-in de pe Note 8 la momentul respectiv, dar nu pe iPhone X.

Până la sfârșitul testului de 510 de ore, toate cele trei telefoane au avut o retenție de imagine foarte vizibilă care ar putea fi permanentă. Cetizen nu a raportat încercarea nici unei metode de ștergere a imaginii. În televizoarele OLED, retenția poate apărea după mai multe ore – mai ales cu lucruri precum logo-urile de la posturile TV sau elementele UI persistente în jocurile video – dar de obicei este ușor reversibilă cu ajutorul remedierilor de reținere a imaginii incluse în software-ul televizorului. Dar panourile OLED din telefoane sunt făcute foarte diferit de cele din televizoare, deci nu este clar cât de mult reținerea este reversibilă în telefoane. Ar putea varia de la dispozitiv la dispozitiv.

În concluzie, Samsung Galaxy S7 Edge a avut aproape aceeași performanță, dar totuși mai slabă, decât un iPhone X, iar Note 8 a prezentat cea mai mare retenție. Apple a declarat în trecut că au pus în aplicare anumite măsuri anti-retenție, pe lângă reglarea obișnuită a ecranului de care are parte orice alt iPhone. Compania însă nu a dezvăluit care sunt măsurile respective. Indiferent care ar fi acestea, această comparație sugerează că au fost totuși cât de cât eficiente.

Niciunul dintre aceste trei telefoane nu a realizat a performanță suficient de slabă la acest capitol încât să ofere motive de îngrijorare proprietarilor. Se pare că, datorită panourilor de înaltă calitate realizate de Samsung (iPhone X utilizează un panou fabricat de Samsung), tehnologia de afișare OLED a depășit unele dintre cele mai importante probleme. Panourile de telefon fabricate de LG ar putea fi în continuare o poveste diferită – deocamdată.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button