MORE

Ecrane Sharp pentru telefoane: o noua entitate

Ecrane Sharp pentru telefoane: gigantul tehnologic Sharp si-a constituit o noua entitate separata dedicata ecranelor de telefon.  Zvonuri care par destul de realiste, conform unor informații obținute de publicații precum Wall Street Journal și Reuters sugerează că o parte din Sharp va fi transformată… în producator independent de displayuri, într-o încercare de-a reduce măcar, într-un fel sau altul, scăderea constantă din ultimii ani a situației financiare.

Sharp ar urma să își transforme componenta sa producătoare de ecrane LCD pentru telefoane într-o entitate independentă. O confirmare din partea companiei încă nu a sosit, dar în cazul în care se va întâmpla, mutarea este interesanta. Luna viitoare Sharp va dezvălui planurile sale de restructurare, obiectivul fiind cel de a spori profitabilitatea, sau măcar de-a sta pe linia de plutire. Pe segmentul de ecrane pentru telefoane mobile, se așteaptă ca Sharp să echipeze o parte din următoare generație de iPhone, ce va fi anunțată în această toamnă.

Chiar dacă vorbim despre o companie cu o istorie de mai bine de un secol, ce vehiculează sume de zeci de miliarde de dolar anual, ultima vreme nu a fost tocmai prietenoasă cu Sharp, numai în 2012 compania terminând anul cu o pierdere de peste 4 miliarde de dolari. Este o miscare buna? Posibil, mai ales ca Sharp Aquos Crystal are un ecran destul de „clar” si mai ales care consuma mai putina energie confrom statisticilor. Cu 50% mai putina energie conform celor de la Sharp. Sa fie marketing, sa fie realitate, lucrurile sunt destul de limpezi, iar o ruptura este iminenta, daca este sa dam crezare celor doua publicatii. Iar daca zvonurile dintre parteneriatul Sharp – Apple sunt reale, acestia ar putea reveni pe harta producatorilor de panouri destul de repede.

Zona IT

ZONA IT

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button