MORE

Ecrane cu rezolutie 8K pentru tablete

Luna trecuta va anuntam de lansarea unui televizor care putea reda imagini in rezolutia 8K. Pretul sau era aproximativ acelasi cu exact cati bani vei acumula pe parcursul a 30 de ani de munca. Dar pentru o tableta cu un ecran 8K nu va trebui sa asteptati chiar atat de mult.

In cadrul evenimentului CEATEC, din Japonia, au fost prezentate o serie de ecrane pentru tablete si laptop-uri, cu suport pentru aceasta rezolutie masiva.

Unul dintre ele era de 17.3 inch, un panoul LCD produs de JDI, pe care ati putea sa il vedeti pe laptop-uri. Nu chiar de indata, din moment ce pentru aceasta rezolutie, pe un laptop, va fi foarte clar nevoie de memorie HBM foarte multa.

Un alt display era un OLED, produs de catre Sharp, cu o diagonala de 13.3 inch, capabil sa redea un contrast foarte mare si culori foarte vii. Calitatea imaginii a fost foarte laudata.

In cele din urma, Ortus Technology a prezentat un panou de numai 9.6 inch, cu o densitate de 915 dpi, exact genul de lucru pe care ai vrea sa il vezi pe o tableta. Desigur, una echipata cu foarte multa memorie video, probabil HBM, si un GPU dedicat.

Pare putin probabil ca veti vedea aceste panouri in urmatorul iPad, dar ministerul de interne al Japoniei spera ca vor fi disponibile la scara larga, si incurajeaza asta, deoarece Jocurile Olimpice din Tokyo din 2020 vor fi transmise in rezolutia 8K.

Preturile pentru aceste trei panouri nu au fost anuntate, dar din moment ce erau prototipuri, probabil puteati repara un Oltcit cu ce ati cheltui pe unul.

[Engadget]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Back to top button