TECH

Eclipsa n-a fost benefică pentru camerele foto

Probabil e mai bine că pe vremea când a fost marea eclipsă la noi prin țară nu avea toată lumea acces la camere digitale, fiindcă probabil am fi avut parte de surprize.

După cum știți, cu două săptămâni în urmă a avut loc o eclipsă solară totală ce a fost vizibilă dintr-un colț în altul al SUA. Fiind un eveniment rar, foarte mulți oameni au dorit să facă fotografii… oameni care poate că nu au înțeles în totalitate cum funcționează lentila unei camere.

Lens Rentals, un magazin de închiriat camere din SUA, a publicat recent un articol în care a detaliat daunele suferite de echipamentul pe care clienții l-a returnat zilele trecute. Magazinul s-a trezit cu un număr de camere ce aveau tot soiul de defecte în mod evident provocate de îndreptarea obiectivului către soare pentru perioade îndelungate de timp. Lens Rentals a ținut să menționeze că numărul de camere defecte a fost sub așteptări, dar tot au fost incidente foarte hazlii.

Au fost returnate camere a căror iris era topit, ce aveau găuri topite prin obturatorul menit să protejeze senzorul optic, și aveau arsături chiar pe senzor. Evident, avertismentul că aceste camere trebuiau folosite cu un filtru solar pentru a fotografia eclipsa n-au fost luate în considerare de toți.

[Lens Rentals]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button