TECH

Eaton 3S850D: un UPS mic și folositor

Puține lucruri sunt mai rele pe lumea asta decât penele de curent, în special în epoca pe care o trăim noi, când aproape toate lucrurile cu care interacționăm în viața noastră de zi cu zi fie trebuiesc alimentate constant de la priză, fie funcționează pe bază de baterii care trebuiesc și alea încărcate.

Pe lângă scenariile inconveniente în fața căruia poți fi pus atunci când cade curentul, cum ar fi când te uiți la un meci de fotbal cu scor 2-2 și, în minutul 90+2, la ultima fază fixă, se oprește televizorul sau atunci când te chinui la un joc greu, faci progrese serioase și ți se oprește calculatorul sau consola înainte de un checkpoint.

Desigur, astea două exemple sunt, așa cum am zis mai sus, mici inconveniente. O problemă mai mare vine atunci când lucrezi la un document sau la un text pentru muncă și pică curentul. Dacă programul pe care îl folosești nu are o funcție de auto-save, poți pierde ore de muncă într-o clipită. Sau și mai rău, îți vine supratensiune pe rețea și îți prăjește sursa.

Și uite aici intervine produsul pe care o să ți-l prezint astăzi, un UPS Eaton 3S850D. Practic, vorbim despre un UPS mic și compact, care îți permite să vezi ultima fază fixă a meciului și să îți salvezi munca înainte ca PC-ul să se închidă.

Designul și construcția Eaton 3S850D

La exterior, acest Eaton 3S850D arată ca o priză mai mare și mai groasă, pentru că asta și este, mai mult sau mai puțin. În partea de sus găsim câte patru prize Schuko așezate în două coloane diferite, despre care o să vorbim mai multe mai jos. Carcasa în sine este mare, sau mică, în funcție de perspectivă. Este mare pentru o priză, dar foarte mică pentru un UPS, iar asta este și unul dintre punctele forte ale Eaton 3S850D.

Plasticul din care este construit Eaton 3S850D este de bună calitate iar cablul lung de un metru și jumătate este gros și pare rigid. Cu toate astea, nu este cel mai estetic produs din lume, iar dacă plănuiești să-l ții prin sufragerie, ar fi bine să ai și un loc ascuns unde să îl pui.

O altă chestie interesantă este faptul că bateria care se ascunde în acest Eaton 3S850D poate fi schimbată de utilizator, ceea ce înseamnă că peste câțiva ani, când capacitatea acumulatorului nu va mai fi la fel de mare, tot ce trebuie să faci ca să îi mai dai niște ani de viață este să cumperi o baterie nouă și să o înlocuiești tu acasă.

Experiența în utilizarea Eaton 3S850D

Și acum vreau să vorbesc despre cel mai important criteriu pentru un astfel de produs și anume experiența în utilizare. După ce l-am scos din cutie și l-am configurat ușor cu ajutorul portului USB de pe carcasă, l-am băgat în priză și totul a mers perfect.

Eaton 3S850D

Cele două coloane pe care sunt așezate prizele în sine sunt diferite: cele patru prize din coloana stângă oferă doar surge protection, pe când cele patru prize din dreapta sunt cele de la care poți să îți alimentezi dispozitivele atunci când a căzut curentul.

Și că tot am menționat de asta, contează la fel de mult și cât vor rezista dispozitivele tale atunci când vor fi alimentate direct de Eaton 3S850D. La un calcul rapid făcut cu Marinake, am stabilit că PC-ul lui rachetă cu RTX 3080 și Ryzen 7 5800X rezistă în full load doar… puțin peste un minut și jumătate.

Sigur, nu pare mult, nici nu este, dar trebuie să iei în considerare și faptul că bestia lui Marinake în full load trage în jur de 500W. Dacă ai de încărcat un laptop sau un telefon, nu ai de ce să-ți faci probleme, chiar și un sistem mai normal la cap care rulează un Excel sau Word poate sta pornit peste 10 minute, adică suficient cât să îți salvezi proiectele și să mai și dai câteva scroll-uri pe Facebook.

Și, ca orice material de genul care se respectă, las mai jos un tabel de specificații pentru cei interesați:

Lungime 83.5 mm
Înălțime 170 mm
Lățime 335 mm
Greutate 4.2 kg
Putere 510W
Voltaj minim de intrare 161 V
Voltaj maxim de ieșire 284 V
Prize 4/4
Baterie înlocuibilă

Găsești mai multe informații direct pe pagina producătorului.

Concluzie

În final, trebuie să recunosc că am început să văd avantajele unui astfel de UPS pentru acasă. Sigur, nu îți permite să te joci ca disperatul în continuare pe PC-ul tău de gaming cu componente high-end, dar nici nu e scopul lui ăsta.

Eaton 3S850D

Eaton 3S850D este gândit să te lase să îți salvezi munca, să îți încarci dispozitivele mai mici sau să vezi ultimul minut din meci. Vine la un preț ok, este suficient de mic și practic încât să-l ascunzi pe după vreun dulap și oferă suficiente prize pentru toate dispozitivele tale, chit că nu prea e în stare să le țină în funcțiune pe toate pentru prea mult timp.

Tudor Bostan

De la compunerile din clasele primare citite în fața clasei, până la timpul meu petrecut în presă, de mic am avut o pasiune pentru scris. Sunt student la o facultate de inginerie iar la Zona redactez știri din gaming și tech, presărate cu câte o recenzie pe ici-colo. Când nu scriu pentru site, mă prinde soarele dimineții în World of Warcraft sau în orice alt joc bun lansat recent.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button