GamingPCPC&ConsolesRSS PaginaDeMediaTECH

Easy Anti-Cheat vine pe Linux, îmbogățind enorm librăria de jocuri disponibile pe sistemul open-source

Linux a devenit un nume din ce în ce mai popular în ultima vreme, iar pe măsură ce ne apropiem de lansarea lui Steam Deck, veștile bune par să curgă una după alta. Iar astăzi sunt super fericit să vă spun că Easy Anti-Cheat a fost anunțat oficial pentru Linux. Asta este o veste enormă întrucât le va permite gamerilor să se bucure de unele dintre cele mai populare titluri multiplayer.

Compania responsabilă pentru această schimbare este Epic Games, care dacă nu știați, deține Easy Anti-Cheat. Aceștia au anunțat că sistemul care împiedică trișorii să strice experiența altor jucători va fi suportat nativ de Linux și macOS. O veste extrem de bună care vine în completarea faptului că la începutul anului, compania a oferit sistemul pe gratis oricărui dezvoltator de jocuri care dorește să-l implementeze în lansările sale.

Easy Anti-Cheat vine și pe Steam Play Proton

Nu doar că sistemul va fi disponibil pe Linux, dar mai mult de atât, vine și pe Steam și este complet compatibil cu Proton. Asta înseamnă că jocuri care până acum erau imposibil de rulat (PUBG, Apex Legends, Rust) vor putea fi jucate fără probleme pe sistemul de operare open-source. În acest fel, balanța se înclină din ce în ce mai mult în favoarea distribuțiilor gratuite, lăsând Windows în ceață.

Tot ce mai rămâne de făcut este ca dezvoltatorii de jocuri să implementeze fișierele necesare în titlurile create. Astfel, noua versiune de Easy Anti-Cheat va trebui actualizată și întreținută la fel ca și versiunea de Windows, ceea ce ar necesita muncă în plus din partea unor companii. Dar mă îndoiesc că vor fi mulți cei care vor ignora această schimbare și sper că în viitorul apropiat să avem o librărie de jocuri din ce în ce mai mare disponibilă pe Steam și celelalte platforme suportate.

Este un pas înainte foarte mare pentru industria de gaming ca întreg și sper ca un număr cât mai mare de companii din afara spectrului de jocuri să înțeleagă că Linux are un viitor foarte strălucit în față și să vedem ceva competiție pentru Windows. Până la urmă un competitor te motivează să crești și asta ar putea fi un pas mare și pentru sistemul de operare de la Microsoft.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button