MORE

EagleTree Capital plătește 525 milioane de dolari pentru un număr majoritar de acțiuni Crosair

Conform zvonurilor ce au circulat în ultima perioadă, EagleTree Capital a decis să achiziționeze un număr majoritar de acțiuni Corsair de la Francisco Partners și alte câteva firme mai mici. Investment Management Corporation of Ontario (IMCO) și Honeywell Pension Fund vor investi la rândul lor în acțiunile aceleași firme.

Corsair a declarat că în urma acestei achiziții Andy Paul, fondatorul și CEO-ul firmei, își va păstra postul de conducere. Compania a luat naștere în 1994, pe acea vreme ocupându-se exclusiv cu producția de memorie. De atunci și până în prezent Corsair și-a extins domeniul de activitate, iar în acest moment este unul dintre cei mai de seamă producători de hardware din industrie. Printre celelalte tipuri de componente produse de Corsair regăsim carcase, surse de alimentare, și o întreagă gamă de periferice, precum căști, mouse-uri și tastaturi. Se mai ocupă de asemenea și de ansamblarea de sisteme.

Într-o declarație a sa publicată recent, Andy Paul s-a arătat mulțumit de tranzacția proaspăt încheiată și este recunoscător pentru sprijinul financiar primit din partea noilor investitori. Mai promite că sub conducerea sa, Corsair va continua să se axeze pe realizarea de produse de calitate atât pentru împătimiții de tehnologie de vârf cât și pentru cei mai înrăiți gameri.

Din partea celor de la EagleTree, George Majoros Jr. a afirmat că ne aflăm într-o nouă epocă a PC gaming-ului, o epocă dominată de e-sports și streaming. Acesta recunoaște contribuția și meritele celor de la Corsair în această industrie, considerându-i drept lideri pe acest segment. El speră ca în perioada ce va urma, colaborarea dintre cele două firme să fie una fructuoasă pentru ambele părți, și că împreună vor intra într-o nouă periodă de prosperitate și expansiune pe piața de specialitate.

Tranzacția va fi complet finalizată abia peste câteva luni. Rămâne de văzut cum va fi afectat Corsair de această schimbare majoră.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Un comentariu

  1. Atentie ati gresit numele firmei in titlu trebuie sa scrieti Corsair in loc de Crosair, se pare ca nu ati fost atenti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button