GamingPC&ConsolesȘtiri IT

EA vrea să implementeze cross-platform pentru seriile sale principale

EA se inspiră de la jocurile momentului, PUBG și Fortnite și, drept urmare, se decide să ofere francizele sale spre a putea fi jucate cross-platform, a declarat Chris Evenden, vicepreședintele relațiilor cu investitorii.

Într-o recentă conferință cu investitorii, Evenden a fost întrebat dacă dorește să reproducă succesul cross-platform al lui Fortnite în Battlefield 5, iar acesta a răspuns:

Ne gândim la francizele-cheie și la modul în care putem oferi aceste jocuri cross-platform într-un mod similar cu al lui Fortnite, în special pentru acele titluri ale noastre care au o bază largă și diversă de jucători.

Abilitatea de a aduce PC-ul pe mobile sau mobilele pe console poate aduce familia și prietenii împreună și credem că aceasta este o parte importantă a viitorului nostru profil de dezvoltare. Asteptați-vă la mai multe de la noi în acest domeniu pe viitor.

Sony ar putea fi principalul obstacol: Todd Howard a vorbit recent despre modul în care compania nu a dorit să sprijine modul cross-platform în Fallout 76. Sony a spus că „examinează posibilitățile” de a sprijini cross-platform în mai multe jocuri.

Înainte de a da răspunsul citat anterior, Evenden a spus că, în cinci ani, o „mare parte a experiențelor de joc vor exista în cloud„, ceea ce înseamnă că sistemul cross-platform ar putea fi implementat automat. EA are un interes direct în acest segment, după ce a cumpărat recent tehnologia cloud play de la GameFly.

În cadrul aceleași conferințe, ofițerul-șef Blake Jorgensen a fost ulterior din nou întrebat despre Fortnite – în mod special dacă EA ar lua în considerare să facă un mod gratuit de battle royale pentru Battlefield 5, sau dacă va lansa vreodată un titlu separat gratuit de tip battle royale. Jorgensen a răspuns:

Suntem interesați să experimentăm un joc standalone gratuit, care ar putea fi din genul shooter sau alt gen, dar nu cred că acesta este modul în care privim seria Battlefield în acest moment.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button