GamingPC&ConsolesRSS PaginaDeMedia

Actualizare: Un angajat EA România ar putea fi în spatele #EAGATE, cel mai mare scandal FIFA 21

Actualizare 15 Martie 2021: După un weekend în care a fost liniște, EA a comunicat iarăși cu publicul, de această dată prin intermediul blogului oficial. Încă nu a fost găsit vinovatul, dar compania a lansat o investigație amănunțită. În plus, pentru a opri acest fenomen, sistemul prin care un angajat putea oferi iteme in-game oricărui cont a fost dezactivat. Pentru a oferi și ceva transparență asupra acestui sistem, cei de la EA au explicat cum și de ce funcționează.

  1. Suport pentru clienți la nivel global: În cazul în care prin intermediul unor probleme tehnice sau a unor greșeli umane îți pierzi conținut din contul de FIFA Ultimate Team, sistemul acesta le permitea angajaților EA să-ți înapoieze conținutul pierdut după o verificare amănunțită a contului.
  2. Testare: FIFA 21 este un joc ca oricare altul, astfel echipa de dezvoltare testează conținutul pe care urmează să-l implementeze în joc. De obicei asta se întâmplă prin intermediul unor servere private.
  3. Conținut acordat discreționar: Aici se încadrează toate cartonașele oferite de către EA jucătorilor profesioniști de fotbal care sunt activi și pe modul de Ultimate Team. Aceste cartonașe au atribute speciale, însă pot fi folosite doar de conturile pe care au fost adăugate.

Ce măsuri va lua EA împotriva acestui scandal care a zguduit comunitatea de FIFA?

Prin intermediul investigației lansate, compania va găsi vinovatul (sau vinovații) și aceștia vor fi cel mai probabil concediați. Mai mult de atât, conturile care au fost implicate în această activitate vor fi dezactivate. Asta înseamnă că banii cheltuiți pe pixeli în FIFA 21 sunt ca și pierduți, iar vinovații vor rămâne fără locuri de muncă și pot chiar să fie sancționați legal.

Actualizare 11 Martie 2021: I-am contactat pe reprezentanții celor de la EA în România pentru a afla poziția companiei vis-a-vis de această situație și am primit un răspuns din partea acestora pe care l-am atașat articolului.

Suntem la curent cu afirmațiile care circulă în prezent în comunitatea noastră cu privire la produsele FIFA21 Ultimate Team. Desfășurăm o investigație amănunțită și, dacă vom identifica un comportament neadecvat, vom lua măsuri rapide în acest sens. Vă asigurăm că acest tip de comportament este inacceptabil și în niciun caz nu tolerăm ceea ce se presupune că s-a întâmplat în această situație. Înțelegem cum acest lucru creează îngrijorare în ceea ce privește echitatea în joc și în competiție. Vom reveni cu noi informații imediat ce vom avea mai multă claritate asupra situației. Răspuns oficial EA Sports

Materialul original: Chiar acum citeam despre un subiect interesant legat de FIFA 21: un angajat EA vinde orice jucător de Ultimate Team ți-ai putea dori contra unei sume de bani. În timp ce mă interesam pe Twitter de treaba asta, mi-a sărit ceva în ochi. Într-un screenshot în care vedem o echipă plină cu jucători aproape imposibil de rari, pe fundal apare o bucată mică din sigla echipei naționale de fotbal a României. Și nu vreau să fac presupuneri nefondate, dar situația asta în care „cunosc pe cineva care cunoaște pe cineva” mi se pare mult prea familiară ca să ignor subiectul.

Cum a început cel mai mare scandal legat de FIFA 21 de la EA Sports?

Zilele trecute au început să apară postări cu hashtag-ul #EAGATE și toate sunt legate de un anumit angajat EA care vinde jucători contra unor sume mari de bani. Acești jucători pot fi folosiți într-un mod numit Ultimate Team, în care creezi echipe folosind un fel de cartonașe collectible. Și la fel ca albumele cu fotbaliști pe care le colecționam când eram mici, pentru a obține cartonașele trebuie să desfaci niște pachete, iar jucătorii sunt aleatorii. Mai departe, ai și o piață de trading în care poți vinde și cumpăra cartonașele care îți lipsesc.

Scandalul #EAGATE a pornit atunci când unul dintre angajații EA a început să vândă jucători la alegerea cumpărătorilor în schimbul unor sume foarte mari. Din informațiile pe care le-am găsit, acesta oferă doi jucători cu rating foarte mare pentru 1.000 de euro, trei la 1.400 de euro și „oferta casei” este reprezentată de un pachet la 1.700 de euro format din trei jucători legendari și doi din Team of the Year din FIFA 21.

#EAGATE FIFA 21 Ultimate Team Scandal

Vânzătorul ar putea fi un angajat EA România

În timp ce căutam informații despre subiectul acesta, am ajuns pe pagina de Twitter a lui @Nick28T, un streamer de FIFA cu peste un milion de abonați pe Twitch. Acesta a postat câteva imagini, dar una mi-a atras atenția în mod special. În poza de mai jos vedem un chat de Discord, iar videoclipul atașat ne arată o echipă de Ultimate Team. Iar pe peretele din spatele echipei, se vede o siglă foarte familiară. Am trecut peste, dar într-o pauză de cafea mi-am amintit ce este sigla aceea:

Persoana care a trimis mesajele pe Discord susține că știe pe cineva, al cărui prieten lucrează la EA și poate încărca orice jucător pe contul acestuia de Ultimate Team. Iar faptul că cineva din România are un prieten care lucrează la EA nu ar fi o mare coincidență, mai ales că la studiourile din București se dezvoltă o mare parte din jocurile FIFA. Între timp compania s-a sesizat și a lansat un comunicat oficial tot prin intermediul Twitter.

Momentan acestea sunt toate informațiile pe care le despre #EAGATE, dar o să actualizez articolul imediat ce aflu mai multe. Între timp am contactat și reprezentanții EA România și aștept un răspuns din partea acestora vis-a-vis de situația actuală.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button