GamingPC&ConsolesȘtiri IT

EA refuză să respecte legile referitoare la lootboxes din Belgia

În ultimele câteva luni, câțiva distribuitori mari de jocuri, și anume Valve, Blizzard și 2K Games, au renunțat la un venit considerabil din tranzacțiile online atât din partea jucătorilor belgieni, cât și din partea celor olandezi. Acest lucru vine ca urmare a unei interdicții de lootboxes emise de comisia de jocuri de noroc Kansspelcommissie (comisie de gaming), care decretează că toate formele de jocuri de noroc online trebuiesc eliminate din jocurile video.

De la începutul hotărârii comisiei, oficialii au fost foarte clari cu privire la gravitatea pedepsei dacă distribuitorii majori nu respectă mandatul. Pedeapsa ar putea include atât o amendă severă, cât și un timp real în spatele gratiilor pentru membrii companiei. Potrivit NAG online, care a primit corespondența cu comisia, amenda ar putea fi de până la 10% din profitul total brut al companiei.

Ei bine, în opinia nieuwsblad.be, EA pare să riște această pedeapsă, deoarece a refuzat să elimine anumite opțiuni de lootboxes și cutii cu surprize virtuale atât în FIFA 18, cât și în FIFA 19. Acest refuz pare să vină direct de la CEO-ul Andrew Wilson, care afirmă că opțiunile de lootboxes menționate mai sus nu constituie jocuri de noroc. El susține că jucătorii știu exact cât de multe recompense primesc, înainte de a le compara cu autocolantele de fotbal Panini pe care unii entuziaști le colectează și le dau la schimb.

Însă un membru al comisiei, Peter Naessens, nu este convins și va proceda la întâlnirea cu EA înainte de o audiere oficială. Din nou, opinia comisiei este că lootboxes sunt considerate legal ca fiind jocuri de noroc, deoarece o bază de jucători nereglementată nu poate ști cu siguranță ce elemente rare vor găsi în lootboxes. Din această cauză, rezultatul final va fi decis de un judecător.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button